hirdetés

KÉK HÍREK

Fagyasztott patkányt tartottak a hamburgerbucik mellett egy állatos kávézó fagyasztójában

Az állatok sínylődnek, lehetetlen küldetés teljesen feltakarítani a földre piszkító állatok után - egy volt alkalmazott kitálalt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. november 08.

hirdetés

Az emberi táplálék mellett tartják az állatoknak szánt eleséget egy budapesti állatos kávézóban, a beteg gekkókat pedig a fagyasztóban ölték meg. Egy volt alkalmazott a hvg.hu-nak kitálalt: nem is érti, hogyan üzemelhet még mindig a hely.

Elmondása szerint bár tilos az emberi és állati táplálékot együtt tárolni, a budapesti kávézóban a kígyóknak, hüllőknek szánt patkány- és egértetemeket közvetlenül a vendégeknek felszolgált ételek mellett, azokkal együtt tartották. Hogy világos legyen, a fagyasztóban a reszelt sajt és a hamburgerbuci mellett tartották a lefagyasztott rágcsálókat.

De nem ez az egyetlen dolog, ami a volt alkalmazott szerint nincs rendben a hellyel: elmondása szerint szenvednek az ott tartott állatok. A brazíliai óriás madárpókot túl kicsi dobozban tartották, a kávézó által befogadott beteg gekkók semmilyen orovosi kezelést nem kaptak, több közülük el is pusztult - vagy éppen az alkalmazottak ölték meg őket, hogy ne szenvedjenek tovább. Az október végéig ott dolgozó alkalmazott azt mesélte a hvg.hu-nak, hogy volt olyan állat, amit beraktak a fagyasztóba, ugyanis elmondása szerint ennél a fajnál ez a humánus módja az élet kioltásának.

Jobb híján egyébként ezt a kivégzést abban a fagyasztóban végezték, ahol a tégelyes fagyikat tartották - számolt be az egykori alkalmazott.

De hogy visszatérjünk az állatok sanayarú sorsára, a forrás elmondása szerint "A kenguru véreset pisilt, a szurikáta azért van most egyedül, mert a testvére rejtélyes körülmények közt meghalt. A leguán bőrbeteg, csúnyán terjedő gennyes sebe volt, és szegény nagyon fázik, folyamatosan infralámpa alatt kellene lennie, ezért kucorog a lehető legmelegebb helyen."

hirdetés

Elárulta, éppen azért jött el a munkahelyről, mert már nem bírta nézni, ahogyan szenvednek az állatok.horcsog

Az egykori dolgozó elmondta, próbálták tisztán tartani a helyet, de nem volt egyszerű dolguk:

"Próbáltunk nemcsak feltakarítani a folyamatosan odapiszkító állatok után, hipózni is a helyüket, de hiába. Ezért is jöttek elő többször a csótányok, hemzsegnek a pult mögött, a pénztárgépnél, volt, hogy vendég is észrevette és kiment. Többször volt ugyan pár héten belül csótányirtás, de eredménytelenül, mert nem a drágább, hatékonyabb módszert alkalmazták" - nyilatkozta a hvg.hu-nak.

Az üggyel két szervezet foglalkozik, az Állatmentő Szolgálat és Országos Állatvédőrség Alapítvány, azonban hiába fordultak már több szervezethez is, a katasztrófavédelemtől kezdve az ÁNTSZ-en át a NÉBIH-ig, úgy tapasztalták, nem történt éredemi intézkedés. Amint van bármi fejlemény, frissítjük a cikkünknet.

Forrás: hvg.hu, fotók: Facebook


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk