KÉK HÍREK

Fagyasztott patkányt tartottak a hamburgerbucik mellett egy állatos kávézó fagyasztójában

Az állatok sínylődnek, lehetetlen küldetés teljesen feltakarítani a földre piszkító állatok után - egy volt alkalmazott kitálalt.

Link másolása

Az emberi táplálék mellett tartják az állatoknak szánt eleséget egy budapesti állatos kávézóban, a beteg gekkókat pedig a fagyasztóban ölték meg. Egy volt alkalmazott a hvg.hu-nak kitálalt: nem is érti, hogyan üzemelhet még mindig a hely.

Elmondása szerint bár tilos az emberi és állati táplálékot együtt tárolni, a budapesti kávézóban a kígyóknak, hüllőknek szánt patkány- és egértetemeket közvetlenül a vendégeknek felszolgált ételek mellett, azokkal együtt tartották. Hogy világos legyen, a fagyasztóban a reszelt sajt és a hamburgerbuci mellett tartották a lefagyasztott rágcsálókat.

De nem ez az egyetlen dolog, ami a volt alkalmazott szerint nincs rendben a hellyel: elmondása szerint szenvednek az ott tartott állatok. A brazíliai óriás madárpókot túl kicsi dobozban tartották, a kávézó által befogadott beteg gekkók semmilyen orovosi kezelést nem kaptak, több közülük el is pusztult - vagy éppen az alkalmazottak ölték meg őket, hogy ne szenvedjenek tovább. Az október végéig ott dolgozó alkalmazott azt mesélte a hvg.hu-nak, hogy volt olyan állat, amit beraktak a fagyasztóba, ugyanis elmondása szerint ennél a fajnál ez a humánus módja az élet kioltásának.

Jobb híján egyébként ezt a kivégzést abban a fagyasztóban végezték, ahol a tégelyes fagyikat tartották - számolt be az egykori alkalmazott.

De hogy visszatérjünk az állatok sanayarú sorsára, a forrás elmondása szerint "A kenguru véreset pisilt, a szurikáta azért van most egyedül, mert a testvére rejtélyes körülmények közt meghalt. A leguán bőrbeteg, csúnyán terjedő gennyes sebe volt, és szegény nagyon fázik, folyamatosan infralámpa alatt kellene lennie, ezért kucorog a lehető legmelegebb helyen."

Elárulta, éppen azért jött el a munkahelyről, mert már nem bírta nézni, ahogyan szenvednek az állatok.horcsog

Az egykori dolgozó elmondta, próbálták tisztán tartani a helyet, de nem volt egyszerű dolguk:

"Próbáltunk nemcsak feltakarítani a folyamatosan odapiszkító állatok után, hipózni is a helyüket, de hiába. Ezért is jöttek elő többször a csótányok, hemzsegnek a pult mögött, a pénztárgépnél, volt, hogy vendég is észrevette és kiment. Többször volt ugyan pár héten belül csótányirtás, de eredménytelenül, mert nem a drágább, hatékonyabb módszert alkalmazták" - nyilatkozta a hvg.hu-nak.

Az üggyel két szervezet foglalkozik, az Állatmentő Szolgálat és Országos Állatvédőrség Alapítvány, azonban hiába fordultak már több szervezethez is, a katasztrófavédelemtől kezdve az ÁNTSZ-en át a NÉBIH-ig, úgy tapasztalták, nem történt éredemi intézkedés. Amint van bármi fejlemény, frissítjük a cikkünknet.

Forrás: hvg.hu, fotók: Facebook

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: