hirdetés

KÉK HÍREK

Ezt mondták a túlélő diákok a balesetről

Szerintük váltották egymást a sofőrök, és nem voltak fáradtak. Beszéltek a menekülésről is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. január 21.

hirdetés

A balesetet túlélő diákok azt mondták, hogy szabályosan váltották egymást a sofőrök, és nem voltak fáradtak. A fiatalok jelenleg egy szállodában várják, hogy megérkezzen a pszichológus is hozzájuk, és a hatóságok segítsenek.

Az M1-nek nyilatkozva a diákok elmondták, hogy nem sokkal a baleset előtt váltotta egymást a két sofőr. A diákok elmondták azt is, hogy a fejvesztett menekülés közben sokan elvesztették ruháikat, cipőjüket.

Közben már az olasz hatóságok is léptek, a rendőrség külön-külön hallgatja meg a túlélőket a szállodában vagy a rendőrség épületében. A diákok elmondták, hogy aki nem aludt éppen, az azt érezte az ütközés előtt, hogy a busz billegni kezdett, majd a baloldali kerekek felől zajt hallottak, és lesodródtak az útról. Ezután következett be az ütközés az autópálya tartópilléreivel. A menekülés közben a vészkalapáccsal törték ki az ablakokat, és így jutottak ki a járműből.

Természetesen mindenki rendkívül rossz lelkiállapotban van, főleg aziránt érdeklődnek a rendőröktől is, hogy mikor

jöhetnek haza. Ám a szombat éjjelt még a szállodában kell tölteniük, leghamarabb vasárnap vagy hétfőn engedik őket haza, miután mindenkit kihallgattak.

hirdetés

Az olasz ügyészség szerint elsőként a busz teljes útját szeretnék feltérképezni, egészen a franciaországi indulástól. most még semmit nem tudtak mondani az ütközés okáról sem, és azt sem tudják biztosan, hogy miért robbant be az üzemanyag. Nehezíti a nyomozást az áldozatok lassú azonosítása, eddig még azt sem tudták megállapítani, hogy mindkét sofőr meghalt-e a balesetben.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk