hirdetés

KÉK HÍREK

Ezer olasz kommandós üldözi a magyar sorozatgyilkost

Fehér Norbert legalább négy ember haláláért lehet felelős.
Repubblica.it - szmo.hu
2017. április 19.

hirdetés

Egy magyar bűnöző, a sorozatgyilkossággal gyanúsított Fehér Norbert ellen indítottak hajtóvadászatot az olasz hatóságok. Az olasz sajtó könyörtelen gyilkosként, Olaszország első számú közellenségeként írja le Fehért. A magyar férfi április 1-jén kezdett ámokfutásba, amikor egy rablás során közvetlen közelről fejbe lőtt egy trafikost. A könyörtelen bűntény az egész országot megrázta, jelenleg 1000 fős kommandós csoport van a magyar férfi nyomában. A hajtóvadászat részeként

már Bolognát, Ferrarát és a tengerhez közeli Ravennát is átkutatták.

A Bors a Corriere della Serára hivatkozva azt írja, Fehér rovott múlja miatt kezdett Igor Vaclavics néven új életet Olaszországban. Üzletember imázst épített fel, de barátaival betörésekből élt. Fehér többször is járt már börtönben, ahol mindenki csak "az oroszként", Igor Vaclavics álnéven ismerte. 2007-ben jó magaviselete miatt korábban szabadult. Azóta azonban több bűntényt is elkövetett. Valódi személyazonosságát társai elől is titkolta, nemrég az Interpolnak sikerült azonosítania a magyar férfit.

Volt cellatársai szerint Fehér különösen szívós alkat, aki hetekig képes elélni abból, amit az erdőben talál, és sárban, barlangban is képes aludni. Bár azt állítja, sohasem volt katona, láthatóan hozzá van szokva a nehéz, szélsőséges körülményekhez, ezért különösen nehéz dolga lesz az olasz hatóságoknak. A rendőrök dolgát az is megnehezíti, hogy húsvét hétvégéjén szinte végig esett Olaszországban, így rengeteg nyom tönkrement.feher2

Egy rendőrségi fotó Fehér Norbertről

hirdetés

Az olasz lapok sorozatgyilkosként emlegetik Fehért. A hajtóvadászat azután indult ellene, hogy április elsején meggyilkolt egy trafikost. A bűntény egész Olaszországot megrázta. Fehér fegyvert szorongatva lépett be egy budriói trafikba (a kisváros Bolognától 20 kilométerre található). Figyelmeztető lövést adott le, de a trafikos, Davide Fabbri szembeszállt vele. Dulakodni kezdtek, majd a támadó kicsavarta Fabbri kezéből a pisztolyt, és agyonlőtte. Fabbri felesége, aki a gyilkosság szemtanúja volt, elmondta, hogy ezüstös színű volt a fegyver. A ballisztikai vizsgálat megállapította, hogy 9x21-es kaliberű volt a fegyver. A támadó ezután két önkéntes mezőőrre támadt, az egyiküket megölte, a másikukat megsebesítette.

Ezen kívül is legalább két gyilkosság köthető a 40 éves, szabadkai férfihoz. 2015 szeptember 9-én egy külföldiekből álló banda brutális kegyetlenséggel megölt egy nyugdíjas férfit Ferrara közelében. A banda vezetője akkoriban az Igor Vaclavics nevet használó, akkor még oroszként emlegetett Fehér Norbert volt. Ő nem vett részt ebben a gyilkosságban, viszont a meggyilkolt férfi házából eltűnt két vadászpuska, amelyeket a nyomozók feltételezése szerint "Igornak" adtak át a banda tagjai.

A negyedik gyilkosság, amit Fehér Norberttel hoznak összefüggésbe, 2015. december 30-án történt. Savióban, Ravenna közelében rálőttek egy biztonsági őrre, majd amikor az visszalőtt, fejbe lőtték. Az őr a helyszínen meghalt. A következő bűntény szintén Ferrara közelében történt, 2017 márciusában, itt is egy őrre támadtak. Ő azt mondta, hogy a támadónál egy ezüst színű Smith&Wesson 9x21-es volt.

A budrióiak a főtéren gyújtottak gyertyát Davide Fabbri emlékére:

Fehérnek egyébként rengeteg arca van:hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk