hirdetés

KÉK HÍREK

Ezekre kell figyelned, ha kátyúba hajtottál

A KÖBE szerint tavasszal jelentősen megszaporodnak az olyan károk, amelyeket kátyúk okoznak.
OTS - szmo.hu
2017. március 06.

hirdetés

A Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület (KÖBE) szerint tavasszal sokkal több az olyan kárbejelentés, amit kátyúk okoznak. Bár már az év elején is megszaporodtak a kátyú- és defektkárok, korábbi adataik azt mutatják, hogy

márciustól májusig nagyjából duplájára nőnek ezek a bejelentések.

A KÖBE most közleményben írta le, hogyan kerülhetitek el, hogy az úthibák okozta autókárokat saját zsebből kelljen kifizetnetek.

Az első és legfontosabb teendő természetesen az, hogy kiegészítő biztosítást kössetek. De ezen felül is van néhány dolog, amire célszerű odafigyelni a helyszínen, hogy a kárrendezésnél ne legyen probléma.

hirdetés

1.

Ha már kátyúba hajtottatok, a hiteles bizonyításhoz mindenképpen ki kell hívni a helyszínre a rendőrséget, az ő jegyzőkönyvüket is csatolni kell a kárbejelentéshez.

2.

Fontos, hogy még a helyszínen készítsetek néhány fényképet az érintett útszakaszról, a kátyúról és a sérült járműről. A kátyú fotózásánál használjatok valamilyen tárgyat (például öngyújtót vagy tollat), amihez viszonyítani lehet majd a kátyú méretét és mélységét. A sérült járműről készült fotónál az is nagyon fontos, hogy látszódjon a rendszáma, hogy egyértelműen beazonosítható legyen.

3.

Mielőtt bejelentitek a kárigényt a biztosítónak, érdemes meglátogatni egy autószerelő műhelyt is. Itt kérjetek egy legalább anyag- és munkadíjra bontott javítási számlát, vagy javítási kalkulációt.

A biztosító, egyfajta pluszszolgáltatásként, a teljes kár kifizetésével kapcsolatos ügyintézésében is segít - mondta a KÖBE kárigazgatója, Tallárom Tamás. Ez sokat segíthet egy baleset után az ügyfélen, hiszen a biztosítás összege és a közútkezelőtől behajtott pénz már valóban fedezheti az akár több százezer forintos kárt is.

#bmw #e46 #katyumindenhol #katyu #mylove

Fehér Richárd (@ricskooo_) által megosztott bejegyzés,

Címkép: Instagram

Ha hasznos volt a cikk, kattints a megosztásra!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk