hirdetés

"Ez élet és halál kérdése, ne adjon ki Portugáliának" - kérte a Football Leaks hekkere, aki miatt C. Ronaldo is izgulhat

A portugál nemzetiségű hekker azt állítja, hogy nem követett el bűncselekményt.

Link másolása

hirdetés

A Fővárosi Törvényszék kedden tárgyalta a Football Leaks mögött álló portugál nemzetiségű hekker, Rui Pinto ügyét. Az EU szabályai szerint a férfit át kéne adni a portugál hatóságoknak. A magyar ügyész elmondta, hogy kezdeményezik a vádlott átadási letartóztatását, és az elfogásakor lefoglalt tárgyait is átadnák a portugál hatóságoknak - írta meg az Index.

A portugál hatóságok 2019. január 15-én adtak ki európai elfogatóparancsot, majd 2019 február 14-én módosított elfogatóparancsot 2015-ben elkövetett zsarolás és számítógépes bűncselekmények miatt. Ezekért akár tíz évet is kiszabhatnak rá. A hekkert Budapesten fogták el, erről videó is készült.

A vád szerint a férfi üzleti leveleket, jegyzőkönyveket, megállapodásokat és egyéb iratokat hozott nyilvánosságra az interneten, főként a Football Leaks oldalon. Ezen kívül zsarolási kísérlettel is vádolják.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója

Pinto szerint nem követett el bűncselekményt, és anyagi ellenszolgáltatást sem kapott. Ő csak rá akarta ébreszteni az európai hatóságokat, hogy milyen törvénytelenségek és milyen üzleti közeg veszi körül ma a labdarúgást. Úgy gondolja, hogy átadása esetén a biztonsága is veszélybe kerülne.

hirdetés

"A portugál hatóságoknak az az érdekük, hogy közvetve vagy közvetlenül valami történjen velem. Kérem a bíróságot, hogy ezt mérlegelje. Ez élet és halál kérdése, ne adjon ki Portugáliának"

– mondta a bíróságnak.

Szerinte elfogult a portugál hatóság, és nem lenne tisztességes eljárása Portugáliában. Elmondta, hogy bár az elérhetőségei megvoltak, nem kereseték a portugál hatóságok, miközben más országokból felvették vele a kapcsolatot.

A védőügyvéd szerint nem szabad átadni Portugáliának, mert ott elkövettek egy hibát az eljárás során: nem adtak ki nemzeti elfogatóparancsot. Ezt csak utólag tették meg. A személyes tárgyak átadásával is gondjuk van, mert szerinte az adatoknak csak egy kis része kapcsolódik az ügyhöz. Ugyanakkor már több ország is vizsgálódik a törvénysértések ügyében.

A bíróság ennek ellenére úgy döntött, hogy elrendeli Pinto átadási letartóztatásba helyezését, és őt is, meg személyes tárgyait is átadja Portugáliának.

A bíró szerint a körülmények törvényesek voltak, és minden EU-s országban feltételezni kell a kölcsönös bizalmat és elismerést. Szerinte a bíróság rendelkezésére álló információk alapján nem lehet kimondani, hogy Pinto átadása az életét vagy testi épségét biztosan veszélyeztetné abban az országban, amelynek egyébként az állampolgára.

A védő fellebbezett, ezért másodfokra kerül az ügy.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK

Megöltek egy 24 éves magyar lányt az angliai Bradfordban

Benkő Bori egy iskolában dolgozott, a közösség nagyon a szívébe zárta.

Link másolása

hirdetés

Holtan találták az angliai Bradfordban található lakásában a 24 esztendős Benkő Borit, aki iskolai dolgozóként kereste kenyerét – számolt be a BBC. A lány gyilkosság áldozata lett.

A West Yorkshire-i rendőrség tájékoztatása szerint Benkő 2016-ban ifjúsági munkásként érkezett Magyarországról az Egyesült Királyságba.

A gyilkossággal egy 21 éves férfit gyanúsítanak, akit a rendőrség már őrizetbe vett.

A helyi vallási közösség azt írja: „Bori több mint három éven át létfontosságú és energikus tagja volt a közösségnek.”

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés

Olyan súlyosan megvertek egy külföldi egyetemi hallgatót Pécsen, hogy műteni kellett

A dél-amerikai diáknak eltört az álkapcsa, garázdaság miatt nyomoz a rendőrség.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2021. november 24.


Link másolása

hirdetés

A Szabad Pécs számolt be az október 24-i eseményről, amikor is egy külföldi hallgatókból álló csoport egy pécsi szórakozóhelyen bulizott. A társaság két lánytagját zaklatni kezdte egy magyar fiatalokból álló társaság, ekkor a külföldiek közül többen úgy döntöttek, hogy átmennek máshova. Amikor hajnalban elindultak haza erről a helyről, ismét összefutottak a magyar társasággal, itt fajult el a helyzet.

A 19 éves dél-amerikai fiút különösebb előjel nélkül állon ütötte a magyar társaság egyik tagja.

Ezután a külföldi diákok visszamenekültek a kollégiumba, ahol a portás nem nagyon tudott segíteni nekik, ugyanis nem beszélt jól angolul, így maguk hívták ki a rendőrséget. A dél-amerikai hallgatónak eltört az állkapcsa, műteni kellett, négy csavarral rögzítették az állkapcsát. Emiatt hetekig nem tudott beszélni, és csak folyékony ételt tudott fogyasztani.

A lap szerint az egyetem megtérítette a hallgató kezelési költségét, ugyanis még nem volt tartózkodási engedélye a fiúnak az eset idején. Ezt egyébként már szeptember 20-án kérvényezte, csak november 9-én kapta meg.

A Pécsi Rendőrkapitányság annyit mondott az ügyről, hogy garázdaság miatt nyomoznak, két férfit már ki is hallgattak gyanúsítottként.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Orvosi asszisztens bukott le hamis védettségi igazolványokkal, 50 ezer forintot kért a kiállításukért

Az ügyben két nő fő bűnösségét állapították meg, de további 16 ember ellen is büntetőeljárást kezdeményeztek.
Fotó: Police.hu - szmo.hu
2021. november 24.


Link másolása

hirdetés

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai kedd hajnalban Gyöngyösön elállítottak egy 41 éves orvosi asszisztenst és a 47 éves segítőjét, akik ellen védettségi igazolással való visszaélés, valamint vesztegetés elfogadásának bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A Rendőrség eddigi információi alapján a két nő 2021 májusa és júliusa között közel 90 személynek állított ki hamis és valótlan tartalmú védőoltásról szóló igazolást, és valótlan adatokat rögzítettek egy központi rendszerben, ezáltal a megrendelők később jogosulatlanul jutottak hozzá védettségi igazolványukhoz.

A gyanúsítottak az igazolás kiállításáért, közvetítő személyeken keresztül akár 50.000 forintot is kaptak, amit egymás között szétosztottak.

A gyöngyöshalászi és a gyöngyösi lakost a nyomozók őrizetbe vették, és letartóztatásukat kezdeményezték. A bűncselekménnyel összefüggésben további 16 személlyel szemben indult büntetőeljárás.

Hamis oltási igazolásokkal buktak le


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Öt kutya támadt rá egy kislányra Miskolcon

Épp az iskolába tartott, szerencsére a portás a segítségére sietett.
Címkép: Pixabay (Illusztráció) - szmo.hu
2021. november 24.


Link másolása

hirdetés

Kedd reggel egy kislány iskolába sétált Miskolcon, amikor öt kutya támadt rá - írja a Boon.hu. Szerencsére már közel volt az iskolához, így a portás észre tudta venni, és a segítségére sietett, elkergette a kutyákat. A lány nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szerzett, a kutyák megmarták a karján és a lábán.

A portál úgy tudja, hogy az állatok egy közeli telekről szabadultak ki, valószínűleg felelőse is lesz az esetnek.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: