hirdetés

Észak-Korea furcsa levélben figyelmezteti a nyugati országokat

Teljes értékű atomhatalomnak tartják magukat, és egy nagykövetségre juttatták el a levelet, amelyben Donald Trump kormányzásának a felelőtlenségére figyelmeztetnek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. október 24.

hirdetés

Szokatlan módját választotta Észak-Korea annak, hogy figyelmeztesse a nyugati országokat Donald Trump felelőtlen kormányzása miatt.

Az észak-korai külügyi bizottság egy nyílt levelet írt több nyugati országnak, amelyben jónak látták közölni, hogy Észak-Korea teljes értékű atomhatalom, de egyúttal arra is felhívták a figyelmüket, hogy az amerikai elnök felelőtlen politikát folytat szerintük.

A levél önmagában még nem is volna példátlan, bár Észak-Korea többnyire hivatalos közleményekben szokott kommunikálni, ám az, ahogy nyilvánosságra hozták, már kevésbé jellemző Phenjanra.

Julie Bishop ausztrál külügyminiszter arról számolt be ugyanis, hogy országának az indonéziai nagykövetségére juttatták el a levelet a dzsakartai észak-koreai konzulátusról. A „különböző országok parlamentjeinek” címzett levél az állami hírügynökségnél nem jelent meg Észak-Koreában, ezért is számított meglepetésnek, hogy ily módon tették közzé.

Az írás bírálja Donald Trumpot, főként az ENSZ-ben elmondott beszédét, amelyben kijelentette, hogy az USA képes teljes mértékben megsemmisíteni Észak-Koreát.

hirdetés

Az ausztrál külügyminiszter azt mondta, hogy a levél Észak-Korea elszigeteltségét jelzi, és azt, hogy kétségbeesett próbálkozásokat tesz, hogy megossza a nemzetközi közösséget.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk