hirdetés

Esővel, hóval, viharos széllel jön a hideg a hétvégére

Hosszabb hűvös, éjszakánként fagyos időszak következik, de néha azért előbukkan a nap.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. december 14.

hirdetés

Szombatra egy hidegfront hozza meg a lehűlést, azonban a szürke időt magunk mögött hagyva sokfelé kisüthet a nap.

Pénteken borús, szürke időre készülhetünk, délelőtt csak elszórtan, délutántól viszont sokfelé várható eső, zápor, a Dunántúl és az Északi-középhegység magasabb pontjain késő estétől havas eső, havazás sem kizárt. Az erős szelet viharos lökések is kísérhetik, estétől azonban mérséklődik a légmozgás. Hajnalban 0-8 fokot mérhetünk, a maximumok 6-13 fok között alakulnak.

Szombaton egy hidegfront hoz lehűlést, elvonultával délelőtt főként még az ország keleti felén és délen eshet, a kora reggeli órákban délen akár havazhat is. Nyugat felől azonban egyre többfelé kisüt a nap, délután keleten is megszűnik a csapadék. Az északnyugati szél csak néhol élénkül meg, napközben mindössze 2-6 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap napos, időnként felhős idő ígérkezik, csak néhol fordulhat elő kisebb hózápor. Többfelé élénk, a Dunántúlon erős lesz az északi-északnyugati szél. A reggeli mínuszokat követően napközben 2-5 fok várható.

A jövő hét első napjaiban szintén fagyos hajnalokra számíthatunk, és napközben is csak pár fokkal emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet. A legfrissebb prognózisok szerint havazásra is van esély, azonban a csapadék mennyisége még bizonytalan - írta az Időkép.

hirdetés

Fotó: Harmath Bea


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk