KÉK HÍREK

Ennyit segített a Migration Aid - megdöbbentő számok

Az egyik legnagyobb menekülteket segítő civil szervezet számai az elmúlt 3 hónapról.

Link másolása

Az egyik legnagyobb menekülteket segítő civil szervezet, a Migration Aid nyilvánosságra hozta, számszerűsítve mekkora segítséget kaptak rajta keresztül a Magyarországon átutazó menekültek. A számok képet adnak arról, hogy a menekültválság során létrejött civil összefogás milyen sok segítőt és milyen sok adományozót szólított meg, hiszen szinte az összes adomány a lakosságtól, a polgároktól, vagyis a civilektől jött.

A Migration Aid aktivistái tehát az elmúlt három hónapban csak Budapesten 111.600 főről gondoskodtak - ez közel 5 ezer önkéntes összesen több mint 70 ezer munkaóráját jelenti. (Ebben benne van a szolnoki, bicskei, a ceglédi, a győri, a debreceni és a szolnoki önkéntesek munkája is). Az alábbi részletes összesítésből többek között az is kiderül, hogy a szervezet összesen több mint 3 és fél millió forint értékben bonyolított telefonhívásokat a menekültek számára (sokszor az állam helyett).

Migration Aid Szamokban

Forrás: Migration Aid / HVG

mig2

Fotók: Migration Aid / Facebook

mig1

Kiosztottak többek közt 140 000 üveg vizet, megkentek 49 400 szendvicset, osztottak 90 400 müzliszeletet, 73 200 tisztálkodószert, 7830 pár cipőt, több tízezer ruhaneműt. A Migration Aid BKV-jegyekre 7 milliót költött. Gyógyszerekre 2100 adományozótól összesen 37 millió forintot kaptak, ennek 90 százalékát a Migration Aid-es támogatóktól.

Amit nem tudtak felhasználni, hátrányos helyzetű falvakba ment: több mint 30 zsák játék és 80 zsák ruha.

Nem áll le a Migration Aid

Ezért is adta közre a szervezet egyik ikonikus tagja, Baba a következő felkérést:

„Annak ellenére, hogy az Önkormányzat már nem biztosít számunkra épületet, és a pályaudvaron már nincsenek nagy létszámban menekültek, attól a segítségünkre még mindig szükség van a határok mentén, a táborokban.

Minden nap 10–18 óra között Önkénteseink várják az adományokat a Keleti pályaudvaron a Metró lejáratnál, amelyeket eljuttatunk a rászorulóknak.

Ruhaneműt ideiglenesen nem, de tartós élelmiszert (pl. kis dobozos üdítőitalok, 0,5 literes szénsavmentes ásványvíz, műzli, csokoládé, gyümölcs, stb ) illetve tisztálkodási eszközöket (borotva, kis csomag papír zsebkendő, kis csomagos tusfürdő, borotvahab, kis csomagos nedves törlőkendő stb.) továbbra is várunk, mert ezekre szükség van.

Az összegyűjtött adományokat – a mennyiségtől függően – heti legalább egy alkalommal eljuttatjuk a menekültek, illetve a rászorulók számára.

Kérlek, keressétek az Önkénteseinket, akik kitűzővel rendelkeznek.

Támogatásotokat megköszönve, hiszen nélkületek nem ment volna

Baba”

Nyomj egy lájkot, ha értékeled a Migration Aid munkáját!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: