hirdetés

KÉK HÍREK

Engedély nélkül épített valaki egy óriáskereket a Velencei-tó partjára

Az önkormányzat semmit nem tud a Velence Korzón felállított kerékről.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 10.

hirdetés

Már a Velencei-tó partján is van óriáskerék, csak éppen erről előzetesen elfelejtették tájékoztatni az önkormányzatot. Legalábbis ez derül ki a velencei polgármester Facebookra kitett posztjából.

"Bizonyára sokan tapasztalták, hogy az elmúlt napokban az ún. Ezüst-parkoló és a vízfelület között egy óriáskerék került felállításra, a működéshez szükséges kiszolgáló létesítményekkel együtt. Velence Város Önkormányzatának előzetes tudomása nem volt az óriáskerék kiépítéséről"

- írja a közleményben Gerhard Ákos.

A folytatásból kiderül, hogy a testületnek fogalma sincs arról, ki és milyen engedélyek alapján kezdte meg az óriáskerék építését a tó partján. Ráadásul az üzemeltető szinte semmilyen szabályt nem vett figyelembe, így azt sem, ami a városkép megváltoztatására vonatkozó építményekről szól, ugyanis

"...a Velencei-tó partvédművétől mért 30 méteres védősávon belül a település sziluettjét megváltoztató, 5 méternél magasabb építmény nem építhető."

hirdetés

A posztban a polgármester kitér arra is, hogy ezek után az önkormányzat semmilyen felelősséget nem vállal az építménnyel kapcsolatban, ráadásul a működéséhez sem járul hozzá. A bejegyzést azzal zárja Gerhard Ákos, hogy reméli, sikerül a kérdést hatósági intézkedések nélkül megoldani.

A teljes posztot itt lehet elolvasni:hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk