/kekhirek/elutott-egy-rendort-menekules-kozben-az-ittas-sofor-sopronban/
hirdetés

KÉK HÍREK

Elütött egy rendőrt menekülés közben az ittas sofőr Sopronban

Azután oldott kereket, hogy a szondáztatásnál kiderült, hogy ivott. Az elütött járőr annyira megsérült, hogy kórházba kellett vinni.
Forrás és fotó: police.hu - szmo.hu
2020. augusztus 18.

hirdetés

Rendőrt ütött el egy kocsi vezetője Sopronban.

A police.hu azt írja, hogy a Móricz Zsigmond utcában ellenőrizték a rendőrök egy osztrák rendszámú Audi A6 vezetőjét hétfőn este fél 10 körül.

Az autót vezető férfit a járőrök igazoltatták – ennek során a sofőr egy osztrák vezetői engedélyt adott át -, majd alkoholtesztert is alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott.

A rendőrök a férfit további mintavételre elő akarták állítani a rendőrkapitányságra.

A sofőr azonban nagy sebességgel elhajtott a helyszínről.

hirdetés

A rendőrök több autóval követték őt, amelynek során a férfi úgy próbált egérutat nyerni, hogy a rendőrautóknak is nekiütközött. A forgalmi okból lassításra kényszerülő sofőrt végül a Csengery és Csatkai utcák kereszteződésében sikerült megállítani.

Az egyik rendőr kiszállt a szolgálati autóból, hogy intézkedjen a sofőrrel szemben, de a férfi először hátramenetbe kapcsolt, majd hirtelen elindulva, nagy sebességgel a vele szemből érkező rendőr felé indult, és elsodorta őt.

Az intézkedő járőr megsérült, őt a mentők kórházba vitték. Az egyik rendőr a társát ért támadást észlelve, kollégája testi épsége védelmének érdekében, az autó kerekére célozva, egy lövést adott le.

Az osztrák hatóságok, a magyar rendőröktől kapott információk alapján kedden hajnali 1-kor megtalálták sofőrt, elfogták és a Schattendorfi Rendőrőrsre előállították őt. A férfival szemben a magyar hatóságok nemzetközi körözést adtak ki.

Az eset kapcsán hivatalos személy elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, amit a Soproni Rendőrkapitányság - a nyomozás lefolytatására hatáskörrel és illetékességgel rendelkező - Győri Regionális Nyomozó Ügyészség felé továbbított.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk