KÉK HÍREK

Puccskísérlet volt Törökországban

A hadsereg egy csoportja megpróbálta átvenni a hatalmat. Erdogan elnök az utcára szólította híveit, akik megvédték őt. Ankarában komoly összecsapások voltak, 60 halott és több száz sebesült a mérleg.

Link másolása

Puccs Törökországban

Még pénteken este tíz óra körül lezárta a hadsereg Isztambulban a Boszporusz- és a Szultán Mehmet-hidakat és tankokkal vették körbe az Atatürk repülőteret. Ugyanekkor a főváros, Ankara stratégiai pontjait is megszállták. A kormány szerint „a hadsereg egy része illegális kísérletet indított a hatalom megszerzésére.” A hadsereg viszont közölte: átvették a hatalmat. Egyben szükségállapotot, kijárási tilalmat is elrendeltek. Megszólalt Erdogan elnök is, aki szerint egy kisebbség akarja megpuccsolni. Összecsapásokról szóltak a hírek a parlamentnél, a hírszerzés központjánál és a rendőrségnél is. Állítólag az Erdoganhoz hű rendőrök szálltak szembe a a katonákkal. Rengetegen vannak az utcákon, a tömeg egyik része a puccs mellett tüntet, a másik része Erdogant és rendszerét élteti.

1.00

A hadsereg nem kíméli, aki az útjába áll. Itt egy taxisnak volt rossz helyen az autója...

0.50

Ankarában helikopterről lőttek:

0.42

Állítólag visszafoglalták a Taksim teret az Erdogan-párti tüntetők.

0.38

Néhány tank elindult a miniszterelnök rezidenciája felé...

0.35

Tűzharc kezdődött egy Boszporusz-hídnál a rohamrendőrök és a hadsereg között.

0.30

A rendőrségi központoknál és a hírszerzésnél is fegyveres összecsapások zajlanak a hírügynökségek szerint.

0.26

Nagyon sokan vannak az utcákon, teljes a káosz, nem tudni, hogy kinek a pártján áll nagyobb tömeg.

0.24

A Reuters szerint a tankok tüzelni kezdtek a török parlamentnél, és hallani lövéseket az isztambuli reptéren is.

0.20

A katonák állítólag lezárták a határokat, földön, vízen és levegőben sem lehet belépni Törökországba.

0.18

A CNN szerint Erdogan Isztambulba vagy Ankarába tart, hogy az ő pártján lévő tüntetőkhöz csatlakozzon.

0.12

Az egyik állami hírügynökség szerint helikopterről lövik az elnöki palotát.

0.10

Hiába van kijárási tilalom, nagy a tömeg az utcákon. Sok helyen a hadsereget éltetik, más csoportok Erdogan mellett állnak.

0.00

A török hadsereg bejelentette, hogy átvette a hatalmat az országban. Kijárási tilalmat hirdettek az ország egész területén.

Azt nyilatkozták, hogy a kiépülő diktatúra és a terrorveszély miatt vették át a hatalmat.

A hadsereg alakulatai lezárták a Boszporusz hídjait, Ankarában és Isztambulban lövéseket is hallottak, harci repülők és a két nagyváros fölött helikopterek köröznek. A Reuters szerint a hadsereg elfoglalta a stratégiai pontokat és reptereket. Megszállták az Erdogan-féle kormánypárt irodáit is.

23.55

Erdogan elnök is megszólalt: az utcára hívja az embereket, szerinte felkelés történt. Arról beszélt, hogy a legnagyobb politikai ellenfele, Gülen hívei akarják megbuktatni. Az elnök egy titkos helyen tartózkodik, közelebbit egyelőre nem tudni.

Erdogan bejelentése:

Mivel az elnök a lakosságot a hadsereggel való szembeszállásra szólította fel, a helyzet nagyon veszélyes. Az Erdoganhoz hű belbiztonságiak és a puccsot végrehajtó hadsereg közt már összecsapások is voltak.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: