/kekhirek/elkezdodott-a-sztrajk-a-gyori-audi-gyarban/
hirdetés

KÉK HÍREK

Kétórás figyelmeztető sztrájk volt a győri Audi gyárban

Szeptember óta tartottak a bértárgyalások.
hirdetés

Figyelmeztető sztrájkot hirdetett péntek délelőttre az Audi Hungária Független Szakszervezet. Közölték, hogy nem a németországi fizetések eléréséért harcolnak, hanem a kialakult jelentős lemaradás csökkentéséért. Kilenc órától kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak.

Az Audi Hungaria Zrt.-nél szeptember óta tartanak a bértárgyalások. Az Audi két év alatt húsz százalékos béremelést javasolt, szerdán azonban a korábbi ajánlathoz képest "közel azonos mértékű", új tartalmi elemekkel kiegészített ajánlatot adott át az érdekképviseletnek.

Az érdekképviselet azt kérte, hogy a bérmegállapodást egy évre rögzítsék, úgy, hogy az alapbéremelést kombinált béremelés alkalmazásával 18 százalékkal, de minimum 75 ezer forinttal emeljék meg.

Ezen felül az alapbérbe a mozgóbér négy százalékát építsék be, kapjon minden munkavállaló egy hónapban egy teljes szabad hétvégét, a gyerekek és az életkor után járó szabadságokkal pedig a munkavállaló rendelkezhessen. A választható béren kívüli juttatás keretösszegét a jelenlegi 620 ezer forintról 787 ezer forintra növeljék, fejlesszék tovább a lojalitás bónuszt és vezessék be a jubileumi bónuszt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk