hirdetés

KÉK HÍREK

Elítélték a magyar tűzoltósofőrt, mert megsértette felettesét felmondás közben

'Nem vagy te vezetőnek való'. Ezért a mondatért ítélték el Villányi Gábort.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. február 28.

hirdetés

A gödöllői tűzoltóságnál dolgozó, azaz már nem dolgozó Villányi Gábor a vádirat szerint bűncselekményt követett el, a felmondásakor ugyanis megsértette a főnökét - írja az Index. Az ügyészség indítványa idézi a tőle elhangzott mondatot:

"
Nem vagy te vezetőnek való.

A Fővárosi Törvényszék katonai tanácsa szerint Villányi bűnös: mégpedig a szolgálati tekintély megsértésében.

A Btk. szerint ez a vétség egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, de a bíróság próbaidőre bocsátotta Villányit. Vagyis ha egy évig nem követ el újabb bűncselekményt, és a próbaidő eredményesen letelik, azzal megszűnik a büntethetősége.

Villányi ártatlannak tartja magát, ezért valószínűleg fellebbezni fog.godollo

A volt tűzoltósofőr történetének előzményei is vannak, melyeket szintén az Index írt meg. A beteg apja ápolása miatt kért először féléves fizetés nélküli szabadságot, ám erre semmilyen hivatalos választ nem kapott, csak azt, hogy a tűzoltóság sofőrhiánya miatt nem lehet valakit csak úgy félévre elengedni.

hirdetés

Ezért döntött végül Villányi a felmondás mellett, ami azonban a hírportálon írtak szerint eleve nem volt zökkenőmentes. A sofőrt felettese először arról győzködte, vegyen ki inkább betegszabadságot egészséges állapota ellenére, azután hirtelen tegező módra váltva vonta kérdőre Villányit, hogy mit képzel ő magáról. Nyomatékosításul pedig hozzátette: itt úgyis az lesz, amit ő akar. Erre érkezett válaszul a fenti mondat, aminek eredménye a büntetés lett.

Kép: godolloihirek.hu

Oszd meg a cikket!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk