hirdetés

Elfogták a stockholmi merénylőt, robbanóanyagot is találtak az autóban

A négy gyerekes Üzbegisztánból származó férfi beismerte, hogy ő hajtott a tömegbe a lopott teherautóval.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. április 08.

hirdetés

Két embert vettek őrizetbe a svéd rendőrök a pénteki stockholmi támadással összefüggésben. Az egyikük szinte biztosan az az ember, aki a lopott teherautóval a tömegbe hajtott. Az ő személyleírása egyezik a korábban kiadott képen szereplő férfival.

Stockholm Märsta nevű elővárosában találtak rá az illetőre, aki beismerte, hogy ő hajtotta végre a merényletet. Az ütközés közben kisebb sérüléseket szedett össze. A rendőrök egy törött szemüveget és egy símaszkot is találtak nála. Korábban egy szemtanú is arról számolt be, hogy maszk volt a vezetőn.

Az Aftonbladet értesülése szerint a 39 éves támadó Üzbegisztánból származik. A rendőrök Märstában kapták el, ahová vonattal utazott Stockholmból, ahol egyébként a lakhelye van. A férfinak négy gyereke van és az építőiparban dolgozik. A közösségi oldaláról kiderült, hogy szimpatizál az Iszlám Állam terrorszervezettel.stock

Térfigyelő kamera felvétele

A másik férfit az észak-stockholmi Hjulsta külvárosában tartóztatták le. Ő kapcsolatban áll az elkövetővel. A rendőrség közölte, hogy vélhetően még mások is kapcsolatba hozhatók a merénylővel.

hirdetés

A korábbi hírekkel ellentétben az SVT közszolgálati televízió azt mondta, hogy rendőrségi források szerint az autóban robbanóanyagokat tartalmazó táskát is találtak - írta az Index.

Stockholm belvárosában pénteken délután hajtott a merénylő a város sétálóutcájában tartózkodó emberek közé, majd egy bevásárlóközpont bejáratába rohant. A férfi ellopta egy sörös cég teherautóját, miközben a sofőr éppen kipakolt belőle. A támadásnak öt halálos áldozata és tizenöt sérültje van, többek állapota súlyos.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk