hirdetés

KÉK HÍREK

Elfogták a sikkasztó Brókermarcsit

Dobrai Sándorné Nagy Máriát, aki egy karcagi utazási iroda munkatársaként közel 2000 embert csapott be és lopott meg, Belize-nél találta meg a helyi rendőrség.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. december 13.

hirdetés

A San Pedro Sun tudósítása szerint elfogták a karcagi Dobrai Sándorné Nagy Máriát, ismertebb nevén Brókermarcsit. A cikket a hvg.hu szúrta ki. A lap azt is megírta, hogy a csalót Belize-nél, egy sziget üdülőhelyén, ottani lakásában sikerült kézre keríteni, és már ki is adták a magyar hatóságoknak.

Az asszony Karcagon, a Kun-Mediátor utazási iroda égisze alatt tevékenykedett. Összesen milliárdos tételben rövidítette meg ügyfeleit. A '90-es években a helyi OTP munkatársa, majd vezetője volt, ekkoriban kezdte el a pénzgyűjtést.

Egészen 2015 tavaszáig folytatott piramisjátékhoz hasonló tevékenysége. Ennek az volt a lényege, hogy elvileg havonta másfél százalékot meghaladó kamatot kaphattak a betétesek.b2

A beígért magas hozamokra azonban nem volt fedezete. Sőt, mint később kiderült, még betétgyűjtésre sem volt engedélye. Mindez azonban csak eltűnése után került napvilágra. 2015 áprilisában nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, a cég felszámolását is elrendelték 2016 nyarán.

A kár a becslések szerint közel 20 milliárdos lehet.

hirdetés

"Brókermarcsi" károsultjai 1500-an, de akár 2000-en is lehetnek. Eddig alig 200 millió forintot sikerült lefoglalniuk a nyomozóknak.

A legfőbb ügyész, Polt Péter egy parlamenti írásbeli kérdésre válaszolva elmondta az üggyel kapcsolatban, hogy a nyomozást jövő tavaszig folytatják, eddig 793 tanút hallgattak ki.

Forrás: HVG

Ha érdekes volt a cikk, oszd meg másokkal is!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk