/kekhirek/eletveszelyes-serulest-okozott-egy-reszeg-ferfi-a-segitsegere-sietonek-papan/
hirdetés

KÉK HÍREK

Életveszélyes sérülést okozott egy részeg férfi a segítségére sietőnek Pápán

Az út melletti, kibetonozott árokba lökte a segítségére siető férfit, aki többszörös bordatörést és életveszélyes tüdősérülést szenvedett.
Illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2020. október 02.

hirdetés

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja a Veszprém Megyei Főügyészség azt a 65 éves férfit, aki tavaly nyáron Pápán ittasan bántalmazta a segítségére siető férfit - közölte az Ügyészség.

A vádirat szerint a férfi július 31-én este, majd másnap délelőtt több helybeli presszóban megfordult, s végül 11 óra körül indult haza.

A vádlott ittassága miatt az úttest közepén, imbolyogva ment, amiért több arra haladó autóból rádudáltak.

Mindennek tanúja volt egy éppen arra gyalogló férfi, aki szerette volna megakadályozni, hogy a részeg férfit elüssék, ezért odalépett hozzá, és kérte, jöjjön le az útról.

hirdetés

A férfi segítségnyújtás szándékával karját a vele azonos korú, ám nála jóval erősebb testalkatú részeg felé nyújtotta, mire az elkövető azt elkapta, nagy erővel kicsavarta, majd a sértettet egy erőteljes mozdulattal az út melletti, mintegy másfél méter mély, betonozott árokba lökte és továbbállt.

Az árokba esett férfi a bántalmazás következtében többszörös bordatörést és életveszélyes tüdősérülését szenvedett.

Az ügyészség vádiratában indítványozta, hogy, amennyiben a vádlott beismeri tettét, ítéljék el 3 év börtönbüntetésre és 3 évre tiltsák el a közügyek gyakorlásától.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk