KÉK HÍREK

Élete első ecstasyjától halt meg a diplomáját ünneplő fiatal lány

Egyetlen tablettától lett rosszul. Kórházba szállították, de még aznap este meghalt. A záróbulin egy másik diák is rosszul lett, őt még mindig kórházban kezelik.

Link másolása

A 22 éves Joana Burns a tragédia napján azt ünnepelte a barátaival, hogy befejezte az egyetemi tanulmányait - írja a brit Mirror.

A hírek szerint Joana és barátai fejenként 7 fontot, vagyis nagyjából 2500 forintot fizettek a kábítószerért, ami végül a lány halálát okozta.

joana02

Joana Burns Facebook

A tragédia a Sheffield University diákszövetségi buliján történt június 7-én, amikor Joana és egy másik, 20 éves diák rosszul lett és összeesett. A két fiatalt azonnal kórházba szállították. Joana még aznap este elhunyt, míg a másik diákot három hét elteltével is kórházban kezelik: állapota a hírek szerint súlyos, de stabil.

Joana egyik közeli barátja a rendőrségnek elmondta, hogy

a lány nem volt rendszeres kábítószerfogyasztó, az ecstasy tablettával a barátnők csak még egyszer utoljára ki akartak rúgni a hámból.

Egy másik barátja azt is elmesélte, hogy néhány héttel azelőtt egy beszélgetés során szóba került közöttük a kábítószer, az egyetemisták közül ugyanis alkalmanként többen is élnek könnyebb drogokkal, például marihuánával. Ekkor találták ki, hogy a záróbulin ki fogják próbálni az ecstasyt.

Az elhunyt lány párja, Lewis Birch összetörten nyilatkozott szerelme haláláról:

"

Mindig szeretni foglak, és örökké itt leszel a szívemben. Sohasem felejtelek el, és bármit megadnék, hogy visszakaphassalak. Ha esetleg bárki azon gondolkozna, hogy kipróbálná bármelyik drogot - ne tegye. A drog tönkretette az életemet. Teljesen összetörtem."

joana01

Joana Burns Facebook

Joana mamája a lapoknak elmondta, hogy az orléans-i szűz, Szent Johanna után nevezte el kislányát Joanának. "Joana egy csodálatos fiatal lány volt, és annyi minden állt még előtte. Nemcsak a családja, hanem az összes barátja és ismerőse is hiányolni fogja" - nyilatkozta könnyek között.

A rendőrség a beszámolók szerint nagy mennyiségű drogot foglalt le a záróbuli helyszínén, egy 23 éves férfit és egy 20 éves nőt pedig kábítószerterjesztés gyanújával letartóztattak.

Joana halála után az egyetem közleményben fejezte ki részvétét. "Joana Burns nagyon népszerű diák volt, és fényes jövő állt előtte" - írta az egyetem szóvivője.

joana03

Joana Burns Facebook


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk