hirdetés

KÉK HÍREK

"Teljesen sokkolt" – újabb nő vádolja nemi erőszakkal Trump legfelsőbb bírósági jelöltjét

Csütörtökön hallgatja meg a szenátusi bizottság Christine Blasey Fordot. A meghallgatást a nemzetközi sajtó az amerikai törvényhozás története egyik legizgalmasabb eseményének nevezi.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. szeptember 24.

hirdetés

Donald Trump elnök kiszemeltjének személye körüli vita kezd nemcsak politikai, hanem súlyos bűnüggyé is válni. Csütörtökön hallgatja meg a szenátusi bizottság Christine Blasey Fordot, aki először névtelenül, majd arcát is vállalva nemi erőszakkal vádolta Brett Kavanough-t. Közben a New Yorker vasárnap egy újabb áldozat, Deborah Ramirez vallomását közölte. Ő is, akárcsak Christine Blasey Ford, akkor járt a tekintélyes Yale egyetemre, amikor a bíró, és elmesélte, hogy mi történt az 1983-84-es akadémiai évben.

Az 53 éves Deborah sokáig habozott, hogy megszólaljon-e, mert az ominózus eset estéjén sokat ivott. Végül egy ügyvéddel való konzultáció után elmesélte annak a diákbulinak a történetét, amelynek során Kavanaugh és barátai leitatták őt.

Arra emlékszik, hogy részegen, elernyedve feküdt a földön, és hogy Kavanaugh elővette nemi szervét és kényszerítette őt, hogy megfogja, miközben ő próbálta ellökni magától. Valaki azt kiabálta a folyosón, hogy „Brett Debbie arcába tette a péniszét, és ez teljesen sokkolt” – mesélte Ramirez, aki most azt követeli: az FBI derítse ki, hogy mi pontosan mi történt azon az estén. Kavanaugh ugyanis akkor már 18 éves volt, tehát a törvény szerint nagykorú, és a kongresszusi meghallgatás során eskü alatt vallotta, hogy soha nem követett el nemi erőszakot.

Az újabb vádakról szóló jelentés eljutott négy demokrata párti szenátorhoz is. Közülük ketten úgy döntöttek, hogy maguk kezdenek vizsgálatot az ügyben. Egyikük, Dianne Feinstein pedig a szenátus igazságügyi bizottsága elnökének írt, FBI-nyomozást követelve.

Kavanaugh-nak egyre rosszabbul áll a szénája. A New Yorker leleplezésével egy időben megszólalt a médiasztárrá vált ügyvéd, Michael Avenatti, aki jelenleg a volt pornósztár Stormy Danielst képviseli Donald Trump ellen. Avenatti twitter-üzenetbe jelentette be, hogy a bíró egy másik potenciális vádlója is az védence lett.

hirdetés

Az üzenet szerint a nevezett hölgy „hiteles információk birtokában van. A közösségi oldalon megosztott e-mailekben, amelyeket a szenátus tagjainak küldött, annyit elárult, hogy a hölgy szerint Kavanaugh és középiskolai barátai többször is bedrogoztak és leitattak fiatal lányokat, hogy aztán csoportosan megerőszakolják őket.

A New Yorker cikkének megjelenése után Kavanaugh és a Fehér Ház egyaránt „hazugságnak” nevezték a legújabb leleplezéseket. „Ezek az állítólagos, 35 évvel ezelőtti dolgok sosem történtek meg. Alig várom, hogy tanúskodjam csütörtökön, hogy elmondhassam az igazságot, és megvédjem a nevemet e vádakról” – mondta a leendő bíró. A Fehér Ház szóvivője szerint az egész kampány csak azt szolgálja, hogy „lejárassanak egy jó embert”, és egyúttal ismét megerősítette Kavanaugh támogatását.

A csütörtöki meghallgatást a nemzetközi sajtó az amerikai törvényhozás története egyik legizgalmasabb eseményének nevezi, amely akár súlyos csapást is mérhet Donald Trump elnök hitelességére.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk