hirdetés

KÉK HÍREK

Egymilliós büntetést kapott Demcsák Zsuzsa ittas vezetésért

Két évre bevonták a jogosítványát is a műsorvezetőnek. A szakjogász súlyosnak nevezte az ítéletet.

Link másolása

hirdetés

A bíróság ittas vezetés miatt - gyorsított eljárásban, nem jogerősen - bűnösnek mondta ki Demcsák Zsuzsát. A műsorvezető jogosítványát két évre bevonják, és egymillió forintos bírságot is kiszabtak rá - írta a borsonline.

A TV2 Mokka műsorvezetőjét május 2-án, hajnali két órakor ellenőrizték és megállapították, hogy ittasan vezetett. Három héttel később már meg is van az első fokú bíróság ítélete. Egy szakjogász szerint súlyosnak tűnik a büntetés.

"Az ítélet függ az elkövetés körülményeitől, de attól is, hogy az adott személy mennyire volt ittas, milyenek a jövedelmi körülményei. Ha egy sima elkövetésről van szó, akkor az egymilliós összeg és a két év eltiltás is magasnak tűnik" – mondta dr. Péchy Kristóf a borsonline-nak.

"Az elkövető előélete mindenképpen számít. Ha korábban volt büntetve közlekedési bűncselekmény miatt, esetleg ittas vezetésért, az befolyásolja az ítéletet. Hozzáteszem, a bírók, sőt bíróságok között is lehet eltérés a büntetés mértékét illetően. A pénzbüntetés és eltiltás párosítás ittas vezetéseknél jellemző ítélet. Ha letelik a büntetés, úgynevezett utánképzésen kell részt vennie az eltiltottnak. Ez egy tanfolyam: előadásokra kell járni, pszichológiai kérdéseket kell megválaszolni, és mindezért szintén fizetni kell. Ha ezt elvégzi, kap egy igazolást, és azt kell leadnia, hogy visszakaphassa a vezetői engedélyt."

hirdetés

demcsak1

A Bors 2014 októberében beszámolt róla, hogy Demcsák Zsuzsa jogosítványát bevonták. A műsorvezető szerint azért, mert túl sok szabálysértést követett el. De a büntetéseket befizette, a tanfolyamot elvégezte, és azt mondta, hogy sokkal figyelmesebb lesz.

A mostani ítélet után a lap megkereste Demcsákot, aki azt mondta, hogy nem kíván nyilatkozni.

Fotó forrása: Facebook


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
A hóesést akarták megnézni, legalább 21-en meghaltak Pakisztánban
Több mint százezer autóval indultak útnak, ebből ezernél is több akadt el az utakon.

Link másolása

hirdetés

Turisták özönlötték el a Pakisztán északi részén található Muree városát, ugyanis a térségben szokatlanul sok hó esett. A BBC információi szerint több mint százezer autóval érkeztek a nézelődők, ám péntekről szombatra virradóan sokan az utakon ragadtak a havazás miatt – írta meg a 24.hu.

A rendőrség információi szerint a több mint ezer autóban legalább 21-en meghaltak.

Közülük legkevesebb hatan halálra fagytak, a többi esetben egyelőre nem ismerik a halál okát. Sejthető azonban, hogy néhányan megfulladtak az autóikban, mivel a kihűlés ellen járatták a motorokat. Az alábbi Twitter-videó bemutatja, hogy milyen kétségbeejtő a helyzet a helyszínen:

hirdetés

Az ország belügyminisztere elmondta, hogy az elmúlt 15-20 évben nem volt ennyi turista a környéken, ebből adódik a krízis. Murree környékét katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánították és jelenleg a gáz- és vízszolgáltatás is akadozik.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Meghalt egy kerékpáros, aki tévedésből hajthatott fel az M43-as autópályára
A férfin nem volt fényvisszaverő mellény, ki szeretett volna húzódni a leállósávba, ekkor érte a baleset.

Link másolása

hirdetés

Halálra gázoltak egy, a belső sávban bicikliző középkorú férfit az M43-as autópályán. A baleset péntek délután történt Algyő közelében. A biciklis a sztráda előtti körforgalomnál mehetett fel az autópályára, tévedésből.

Úgy tudni, megpróbált kihajtani a leállósávra, amikor elsodorta egy furgon, majd egy kocsi is elütötte.

A férfin nem volt fényvisszaverő mellény, a sérüléseibe a helyszínen belehalt.

A Tények teljes riportja az esetről


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Életfogytiglant kaptak az ártatlan georgiai fekete férfit lelövő gyilkosok
Ketten közülük életük végéig börtönben maradnak, a megbánás legkisebb jelét sem mutatták. Az ítéletet mindhárman megfellebbezik.

Link másolása

hirdetés

Gregory McMichael (66), Travis McMichael (35) és William Bryan ügye két évvel ezelőtt kezdődött. A három elkövető az autójával üldözőbe vett egy fekete férfit, Ahmed Arberyt, aki a környékükön kocogott. Az indokuk az volt, hogy Arbery hasonlított egy betörőre – ezért megtámadták, dulakodni kezdtek vele, Travis pedig egy sörétes puskával megölte.

A három vádlott bűnösségéről már novemberben döntött az esküdtszék.

Az apja-fia páros és az akciót levideózó szomszédjuk arról próbálta meggyőzni az esküdteket, hogy önvédelemből cselekedtek, ezt azonban nem hitték el nekik – írja a 444.hu. Az ügyben döntő bíró a két fővádlottat – a két McMichaelt – kőszívűnek nevezte, és mivel a megbánás legkisebb jelét sem mutatták, életfogytiglani börtönre ítélte őket. Bryan szintén életfogytiglanit kapott, de 30 év múlva feltételesen szabadulhat. Az ítélet ellen mindhárman fellebbeztek.

Arbery gyilkosai hamarosan egy külön perben újra bíróság elé állnak gyűlöletbűncselekmény gyanúja miatt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Egy zárt rendőrségi területre jutott be valaki illegálisan a Budai Vár közelében, a TEK is kivonult
A helyszínen késő este több rendőri szerv is intézkedett.

Link másolása

hirdetés

Illegálisan hatolt be valaki egy zárt rendőrségi területre a Budai Vár közelében szombaton késő este - írta éjjel az MTI. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) sajtóügyelete annyit közölt, hogy "több rendőri szerv (KR, BRFK, TEK) részvételével intézkedés van folyamatban egy zárt rendőrségi területre történt illegális behatolás miatt".

A Telex arról számolt be, hogy több olvasójuk is jelezte, szombat este 10 óra körül sok rendőrségi járművet láttak.

Egyikük elmondta, hogy többek között

a TEK páncélozott járművét, körülbelül 20 kisbuszt is látott, melyek a Vár felé mentek.

Egy másik olvasó pedig sok egyenruhást is látott, akik egy "gyártelephez hasonlító területre nyomultak be".

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: