/kekhirek/egymillio-forint-internetes-csalo-ugyeszseg/
hirdetés

KÉK HÍREK

Közel egymillió forintot szedett össze egy internetes csaló

Egy egyszerű trükköt vetett be a 39 éves férfi: olyan árukkal kereskedett az interneten, amelyekkel valójában nem rendelkezett.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2018. július 30.

hirdetés

Egy 39 éves mezőszentgyörgyi férfi ellen emelt vádat a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség, mert az olyan árukkal kereskedett az interneten, amelyekkel valójában nem rendelkezett.

Az üzletszerűen elkövetett csalással megvádolt férfi kitalált felhasználói nevekkel 2016 augusztusa és 2017 márciusa között különböző elektronikai cikkeket árult internetes hirdetési oldalakon - számol be róla az Ügyészség.

A vevőkkel egy más nevére regisztrált mobiltelefonon tartotta a kapcsolatot, akikkel minden esetben úgy egyezett meg, hogy a vételárat előre utalással kéri, melynek megtörténte után a sértettek hiába hívták a vádlottat, a megrendelt áruk nem érkeztek meg és a pénzüket sem kapták vissza.

A vádlott a bűncselekmények elkövetésével 11 sértettnek összesen 918.000,-Ft. kárt okozott.

A különös és többszörös visszaeső vádlott, aki jelenleg hasonló bűncselekmény miatt jogerős szabadságvesztés büntetését tölti, a nyomozás során tagadta a bűnösségét, ezért az ügyészség az új Büntetőeljárási törvény alapján emelt vádat.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk