KÉK HÍREK

Egyetemistákat vertek meg a biztonságiak az ELTE buliján

Az egyetemi hallgatói önkormányzat is vizsgálatot indított az ügyben. Kérik, hogy aki tud valamit, az hívja a rendőrséget.

Link másolása

Biztonságiak vertek meg három egyetemistát, köztük egy lányt, az ELTE Lágymányosi Eötvös Napokon. Az esetről az egyikük írt Facebook-oldalán: "Tegnap, május 5-én éjjel a LEN-nagysátor bejáratánál a biztonsági őrök szétverték a barátomat, a barátainkat és engem is többször megütöttek. A verekedést ők kezdeményezték, és

"
sok tanú bizonyíthatja, hogy miután leütötték a barátomat és a földön feküdt, az egyik biztonsági őr többször fejen és gyomron rúgta, a másik ismerősömet orron és arcon verték, engem háromszor úgy megütöttek, hogy leestem a földre

(pedig én egyszer sem ütöttem, csak kiabáltam nekik, hogy ne bántsák a többieket)."

A lány azt kérte, hogy aki látta az esetet és videóra is vette, az segítsen és juttassa el a felvételt. Mivel az esetet felháborítónak tartják, és szeretnének feljelentést tenni, ezért kérték a szervezőktől a biztonsági őrök adatait.

video

Más hozzászólok is megerősítették, hogy a biztonsági őrök agresszívek voltak. A LEN szervezői azt üzenték vissza, hogy már felvették a kapcsolatot a céggel.

Mint kiderült, a rendezvény lebonyolítását hivatalosan az K&B Fest Kft. végezte. Ők voltak a nemi erőszak ügy miatt elhíresült ELTE-TÓK gólyatábor szervezői is.

A rendezvényen már csütörtökön is volt verekedés, pénteken pedig a katasztrófavédelem embereinek is ki kellett menniük.

rendor

A rendőrség az Index kérdésére ezt válaszolta: "május 6-án 4 óra 26 perckor érkezett bejelentés a BRFK Tevékenység-irányítási Központba, hogy Budapesten a XI. kerületben egy rendezvényen a biztonsági szolgálat munkatársai egy személyt bántalmaztak és a földre lökték. A járőrök 9 percen belül a helyszínre érkeztek, a szükséges intézkedést megtették. A történtek tisztázására a BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányság feljelentés kiegészítést rendelt el".

Az ELTE HÖK vizsgálatot indított az ügyben: "Az ELTE vezetésével is együttműködve tényfeltáró vizsgálatot indítottunk, és természetesen minden segítséget és támogatást megadunk a történtek teljes feltárása érdekében."

Azt kérték, hogy aki szemtanúja volt az esetnek a LEN-en, az hívja a rendőrséget. A bántalmazás áldozatainak pedig segítséget ajánlottak. "Szükségesnek érezzük hangsúlyozni, hogy az erőszak minden formáját elítéljük, és idegennek tartjuk az ELTE és a LEN céljaitól, szellemiségétől" - írták.

Forrás: Index

Képeink illusztrációk, a címlapkép forrása: LEN-Facebook-oldal, 2015-ben készült fotó

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Lelőtték a 15 éves lányt a kaliforniai rendőrök, aki segítségért futott hozzájuk, miután apja elrabolta őt
Az apa a lány anyját is megölte, majd tűzharcba kezdett a rendőrökkel. A kamasz menekülni akart, de ő sem élte túl.

Link másolása

A kaliforniai Victorville-ben életét vesztette egy rendőrségi üldözés közben egy tinédzser lány és apja, aki elrabolta saját gyerekét - írja az NBC Los Angeles.

Hétfőn jelentette a helyi hatóság, hogy egy tizenöt éves lányt elrabolt az apja, Anthony Graziano, aki egy általános iskola közelében lelőtte a gyerek anyját is. A férfi onnan menekült el a lánnyal, akit végül egy lakossági bejelentés alapján találtak meg.

A beszámoló szerint a 45 éves Graziano autóból lőtt rá a rendőrökre, majd tűzharc alakult ki. Ekkor szállt ki az autóból az apja által elrabolt 15 éves lány, aki a rendőrök felé kezdett szaladni, de közben lelőtték.

A lányt kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni. A sheriffhivatal elmondta, hogy a 15 éves lány „taktikai mellényt” viselt, ezért lőtték le a rendőrök.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
5 magyar is felkerült Európa legkeresettebb bűnözőinek listájára
A drogkereskedők felkutatásához most a lakosság segítségét kérik a hatóságok.
Címlap: police.hu - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

Öt magyar férfi is felkerült az Europol Most Wanted körözötti listájára. Korábban arra nem volt példa, hogy Magyarországról egyszerre öt körözött szerepeljen a legkeresetteb bűnözők listán – írja a Police.hu.

Idén az Európai Unió tagállamaiból több mint ötven elfogatóparanccsal körözött személy profilja került fel a Most Wanted oldalra. Ezek között olyan keresett személyek szerepelnek, akiket kábítószer-kereskedelem, pénzmosás, emberkereskedelem, fegyveres rablás, terrorizmus, illetve emberölés miatt köröznek.

Erre a listára került fel öt olyan férfi, akiket a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály debreceni osztálya már évek óta keres.

- írja a rendőrség az oldalán.

A magyar bűnszervezethez köthető nyomozás még 2020-ban indult. Ennek során 2021 tavaszára sikerült azonosítani a debreceni nyomozóknak két olyan bűnszervezetet, melyek egymással párhuzamosan folytatták drogterjesztő tevékenységüket. Az egyik csapat Bács-Kiskun megyében, Kecskeméten és Kecelen működött. A tagjai mind a marihuána termesztésével, feldolgozásával és a terjesztésével is foglalkoztak. Részint ők látták el kábítószerrel a másik csapatot, akik pedig Hajdú-Bihar megyében bonyolították titkos drogüzleteiket.

A Bács-Kiskun megyei high-tech technológiával kialakított csarnokot üzemeltető bűnbanda hét tagját sikerült azonosítani a KR NNI debreceni nyomozóinak, s kettőt közülük el is fogtak. Öt személy ellen pedig belföldi, európai és nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.

A Ledöntheted őket - #GameOver szlogenű akció keretén belül a bűnszervezetek felfedése érdekében akár név nélkül, egy tippel is lehet segíteni az Europol munkáját.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


Videón, ahogy megbilincselnek egy férfit, aki megtagadja a rendőri igazoltatást az „UCC törvényekre” hivatkozva
Arra hivatkozott, hogy ő ember, nem személy, a rendőrség pedig egy Amerikában bejegyzett cég, ezért nem tudja odaadni az iratait. Nem vált be.

Link másolása

Szombat este próbáltak igazoltatni egy személyautót vezető férfit Balatonszemesen, aki azonban ellenállt az intézkedésnek, többszöri felszólításra sem adta át az okmányait.

A férfi - aki együtt utazott egy nővel, aki szintén nem igazolta magát - az úgynevezett, homályosan megfogalmazható "UCC törvényekre" hivatkozott, vagyis többek között arra, hogy ő ember, és nem személy, a rendőrségnek pedig nincs jogalapja ezt tenni vele, a magyar hatóság ugyanis egy "Amerikában bejegyzett cég".

Az intézkedésnél kint lévő két rendőr végül erősítést kért, megbilincselték és a Siófoki Rendőrkapitányságra vitték az intézkedésnek ellenálló férfit.

A férfi maga töltötte fel Youtube-ra a jelenetsorról készült felvételt.

A videót a Zsaruellátó is megosztotta, azt írták: "Gratulálunk a járőrpárnak, a szakszerű, jogszerű, és arányos intézkedéshez! Hivatalos személy elleni erőszak is megvalósult. Le a kalappal előttetek Kékek! Köszönjük a munkátokat!"


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Eltűnt egy 30 éves brit nő Budapesten
Bartram Christina Francest nagy erőkkel keresi a rendőrség.
Fotó: Police.hu - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága nagy erőkkel keresi Bartram Christina Frances brit állampolgárt, aki jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik — közölte a Rendőrség honlapja.

A 30 éves nő 2022. szeptember 28-án a hajnali órákban a VII. kerületből távozott ismeretlen helyre.

Bartram Christina Frances körülbelül 165 centiméter magas, átlagos testalkatú. Barna haja hosszú, göndör, a szeme kék. Bal szeme mellett piercinget hord, jobb csuklója és bal alkarja tetovált. Eltűnésekor sárga tornacipőt, fekete mintás hosszú zoknit, hálós harisnyát, fekete, csípőig érő kabátot, sárgás-zöld pólót és rózsaszín, szőrös kalapot viselt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a 30 éves nő tartózkodási helyéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es díjmentes segélyhívó számon.

Link másolása
KÖVESS MINKET: