hirdetés

KÉK HÍREK

Egy észak-koreai társasházból tett közzé exkluzív felvételeket a CNN

Egy phenjani társasház 13. emeletén jártak. Meg fogtok döbbenni, hogy ezek a körülmények luxusnak számítanak az országban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. május 02.

hirdetés

Egy olyan országban sikerült ez a bravúr, ahova még beutazni sem egyszerű, különösen a mostani, feszült nemzetközi helyzetben. Az, hogy a CNN stábja, amely egyértelműen ellenséges országból érkezőnek minősül a távol-keleti országban, engedélyt kapjon a forgatásra, kifejezetten lehetetlen kísérletnek számított.

Külföldiek eleve nemigen teremthetnek kapcsolatot észak-koreai lakosokkal, különösen vigyáznak arra, hogy az otthonukba se engedjenek senkit, hiszen ennél jóval kevesebbért is munkatábor járhat a világ legkeményebb diktatúrájában. A riporter, Will Ripley azt mondta, hogy ő már 12 alkalommal járt Észak-Koreában, és mindössze kétszer léphetett be helyi embernek az otthonába.

A család egy phenjani társasház 13. emeleten lakik, ahová többnyire gyalog járnak fel, a lift ugyanis az áramhiány miatt ritkán működik.

A film elkészítése tehát bravúrnak számít, nézzük meg, hogy fest egy fővárosi (tehát kivételezett helyzetben élő) család otthona.

A vidéki lakosság ehhez képes sokkal rosszabbul él,

hirdetés

gyakorlatilag éheznek, és az utazás az országon belül külön engedélyekhez kötött.

Európai szemmel (is) kifejezetten puritánnak gondolhatnánk még ezt a lakást is, holott feltehetően ezek inkább luxuskörülményeknek számítanak az országban.

A felvétel:

Inside a North Korean apartment

CNN gets a rare glimpse inside a Pyongyang home in North Korea, and an insight into residents' everyday lives. http://cnn.it/2oZovPkPosted by CNN on Monday, May 1, 2017hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk