hirdetés

Egy észak-koreai katona átszaladt a világ legjobban őrzött határán

Lőttek rá a honfitársai, el is találták.
Fotók: Wikipedia - szmo.hu
2017. november 14.

hirdetés

A filmekből ismert jelenet játszódott le Panmindzsonnál, a világ talán legszigorúbban őrzött határszakaszán, az Észak- és Dél-Koreát elválasztó demilitarizált zónában. Egy észak-koreai katona átszökött Dél-Koreába, miközben a többi északi katona lőtt rá, és meg is sebesítették.

A dél-koreai katonák a lövéseket hallva odasietek, és már az ő területükön, mintegy 50 méterrel beljebb meg is találták a több sebből vérző katonát, aki a vállán és a könyökén sérült meg.

Kúszva-mászva mentek a katonáért, mert attól tartottak, hogy rájuk is tüzelhetnek. A dél-koreai hadügy azt közölte, hogy a két ország katonái közt nem alakult ki tűzharc.pm

A sérültet kórházba szállították az ENSZ helikopterén.

Az eset rendkívülinek számít, hiszen az északi katonák közül ritkán próbál meg valaki délre szökni, leginkább eszükbe sem jut, hiszen annyira reménytelennek tűnik átjutni. A demilitarizált zóna 250 kilométer hosszú és 4 kilométer széles, szögesdróttal és aknákkal betelepített övezet.

hirdetés

A Guardian azt írja, hogy az a 30 ezer Dél-Koreába szökött északi menekült, akinek sikerült kijutni, inkább Kína és Észak-Korea közötti határon próbálkozott, és azután ment Dél-Koreába vagy máshova. Persze mindig vannak vakmerő szökevények is, legutóbb júniusban ketten próbáltak a demilitarizált övezetnél átjutni, Panmindzsonban utoljára 1998-ban sikerült valakinek átjutnia.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk