hirdetés

KÉK HÍREK

Egy átverés terjed az új személyikről, te ne dőlj be neki

Megtévesztő és hamis információk keringenek az interneten az új személyi igazolványokról.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. január 26.

hirdetés

Egy átveréseket publikáló internetes oldal írta meg nemrégiben, hogy az új személyi igazolvánnyal nem lehet majd külföldre utazni. Ám a hír nem igaz, hoax, ne dőljetek be neki - írta a hvg.hu.

Átadták az elsõ elektronikus személyi igazolványt

A Facebook-on kezdett terjedni a rémhír, amit sokan el is hittek. Az írás szerint az új chipes igazolványt nem lehetne külföldi utazás alkalmával használni. A képen, amit illusztrációként használtak, látható egy felirat is, amin ez olvasható, ám ez nem az összes igazolványon szerepel, hanem csak azokén, akik ellen jogerősen kimondták, hogy (semmilyen dokumentummal) nem utazhatnak külföldre.

Átadták az elsõ elektronikus személyi igazolványt

hirdetés

Az új személyi igazolványokról minden fontos információt megtaláltok írásainkban, ITT és ITT

A hvg.hu írása szerint a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának tájékoztatása szerint az okmány használható a schengeni, vagy más államközi egyezmények által szabályozott országokba utazáskor. A reptéri határátlépéseknél a zsilipkapuhoz érkezéskor a kártyaolvasójához kell helyezni/érinteni, és ha minden rendben, akkor a rendszer átveszi a chipről a személyi adatokat, az arcképet, valamint az ujjnyomatot.

Ha fontos volt a hír, oszd meg másokkal is!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk