hirdetés

KÉK HÍREK

Kinyírja a pandaszexet a láthatósági mellény, ki is tiltották az állatkertből

A hím és a nőstény nem hajlandó párosodni, az edinburgh-i állatkert szerint pedig ebben a dolgozók rikító színű mellényei is közrejátszanak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. szeptember 17.

hirdetés

Meglepő változtatással szeretnék ösztönözni a pandákat a szaporodásra az edinburghi állatkertben.

A két óriáspandát, Tian Tiant és Xang Guangot 2011-ben kapták kölcsönbe Kínából, hogy utódokat szüljenek, ám a páros nem hajlandó romantikázni. A nőstény korábban már két kispandát is világra hozott, de amióta Skóciába került, nem párosodott a szintén Kínából szállított hímmel, és a mesterséges megtermékenyítés sem hozott eredményt. Az állatkert egy másik, a berlini zoo-ban élő panda spermájával is próbálkozott, de azzal sem értek el sikert.

Az idő viszont sürget, hiszen Tian Tiant és Xang Guangot három éven belül vissza kell szállítaniuk Kínába, és egyelőre úgy tűnik, hogy utód nélkül távoznak Skóciából, ha nem lesz változás.

Happy birthday to Yang Guang! Our male giant panda turns 15 today! Rest assured he'll be enjoying plenty of bamboo to mark the occasion! ?? #EdinburghZoo

1,251 Likes, 27 Comments - Edinburgh Zoo (@edinburghzoo) on Instagram: "Happy birthday to Yang Guang! Our male giant panda turns 15 today! Rest assured he'll be enjoying..."

hirdetés

Tian Tian never fails to bamboozle us with her beauty! ??#sorrynotsorry

1,926 Likes, 66 Comments - Edinburgh Zoo (@edinburghzoo) on Instagram: "Tian Tian never fails to bamboozle us with her beauty! ??#sorrynotsorry"

A dolgozók ennek érdekében most úgy döntöttek, a jövőben nem engedélyezik a láthatósági mellény viseletét az állatkertben, mert attól tartanak, hogy ez is zavarja az állatokat a szaporodásban. Ez a gyanú nem csak az óriáspandákra, de az ázsiai oroszlánokra is vonatkozik.

A személyzet tagjai korábban már a lombfúvókat is lecserélték egyszerű seprűkre, mert felmerült, hogy a zaj zavarja az oroszlánokat és a koalákat a párzási időszakban.

Forrás: Independent


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk