KÉK HÍREK

Ebben a sárga csekkben benne van Magyarország egyik tragédiája

200 ezer kríziséhező gyermek számára kér segítséget a GYEA: egy levelet és egy sárga csekket dobott be a gyermekéhezés ellen küzdő szervezet a magyar postaládákba.

Link másolása

Levélben kért segítséget a magyar emberektől a Gyermekétkeztetési Alapítvány a rászoruló gyermekek számára. Megdöbbentő adatokkal találkozhatunk a levélben, amelyeket lehet, hogy hallottunk már, de nem lehet elégszer beszélni róla.

December 1-jén dobta be a postás az említett levelet, amelyet a 24.hu fel is töltött teljes egészében.csek

forrás: 24.hu

A karácsonyi készülődés csillogásából, mint villámcsapás ébresztenek a magyar valóságra az adatok:

A magyar gyerekek közül 200 ezer kríziséhező (vagyis időszakosan nem jutnak elegendő élelmiszerhez), 50 ezer pedig nem tudja, mit fog enni aznap - ez a Magyar Tudományos Akadémia és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tavasszal publikált közös tanulmányából derül ki.

Még megdöbbentőbb, ami a második pontban olvasható:

az 5 év alatti gyermek halálozások fele éhezés miatt történik.

A Gyermekétkeztetési Alapítvány arra is felhívta a levelében a figyelmet, hogy ahol még ételre sem jut pénz, főleg nem jut az egyszerű betegségek kezelésére. Arról nem is beszélve, hogy azok a diákok, akiknek rossz a szemük ezért nem látják a táblát, elszigetelődnek, hiszen nincs pénz szemüvegre sem.

És még egy riasztó adatot közöltek: ha az egyik szülő elveszíti az állását, akkor 80% rá az esély, hogy hónap végére nem lesz mit ennie a családnak.gyea

A Gyermekétkeztetési Alapítvány azért fordult ezzel a levéllel és sárga csekkel az emberekhez, hogy tovább folytathassák a munkájukat, amelyet már 24 éve csinálnak, vagyis, hogy ételhez juttassák az éhező gyerekeket. A levélben azt is leírták, hogy a rászorulóknak évente több tonna élelmiszert juttatnak el, és 100 millió forint értékben juttattak már szemüveget és gyógyszert a nélkülözőknek.

Magyarországon több mint 20 ezer gyermek él mélyszegénységben, az alultáplált kiskorúak száma meghaladja a százezret. Nekik és családjuknak egy csomag liszt, cukor, konzervek vagy tészták és a karácsonyfa alá való finomságok is hatalmas segítséget jelentenek - olvasható a GYEA honlapján.

A GYEA kiemelkedően közhasznú szervezet, amely segíti a mélyszegénységben élő gyermekeket és családjaikat valamint az iskolán kívüli képzésben is támogatást nyújt. Emellett gondoskodik arról, hogy hétvégeken és iskolaszünetben is jusson ebéd a rászorulóknak.

Ha szeretnéd, hogy máshoz is eljusson, oszd meg a cikket!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: