hirdetés

KÉK HÍREK

Ebben a sárga csekkben benne van Magyarország egyik tragédiája

200 ezer kríziséhező gyermek számára kér segítséget a GYEA: egy levelet és egy sárga csekket dobott be a gyermekéhezés ellen küzdő szervezet a magyar postaládákba.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. december 02.

hirdetés

Levélben kért segítséget a magyar emberektől a Gyermekétkeztetési Alapítvány a rászoruló gyermekek számára. Megdöbbentő adatokkal találkozhatunk a levélben, amelyeket lehet, hogy hallottunk már, de nem lehet elégszer beszélni róla.

December 1-jén dobta be a postás az említett levelet, amelyet a 24.hu fel is töltött teljes egészében.csek

forrás: 24.hu

A karácsonyi készülődés csillogásából, mint villámcsapás ébresztenek a magyar valóságra az adatok:

A magyar gyerekek közül 200 ezer kríziséhező (vagyis időszakosan nem jutnak elegendő élelmiszerhez), 50 ezer pedig nem tudja, mit fog enni aznap - ez a Magyar Tudományos Akadémia és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tavasszal publikált közös tanulmányából derül ki.

hirdetés

Még megdöbbentőbb, ami a második pontban olvasható:

az 5 év alatti gyermek halálozások fele éhezés miatt történik.

A Gyermekétkeztetési Alapítvány arra is felhívta a levelében a figyelmet, hogy ahol még ételre sem jut pénz, főleg nem jut az egyszerű betegségek kezelésére. Arról nem is beszélve, hogy azok a diákok, akiknek rossz a szemük ezért nem látják a táblát, elszigetelődnek, hiszen nincs pénz szemüvegre sem.

És még egy riasztó adatot közöltek: ha az egyik szülő elveszíti az állását, akkor 80% rá az esély, hogy hónap végére nem lesz mit ennie a családnak.gyea

A Gyermekétkeztetési Alapítvány azért fordult ezzel a levéllel és sárga csekkel az emberekhez, hogy tovább folytathassák a munkájukat, amelyet már 24 éve csinálnak, vagyis, hogy ételhez juttassák az éhező gyerekeket. A levélben azt is leírták, hogy a rászorulóknak évente több tonna élelmiszert juttatnak el, és 100 millió forint értékben juttattak már szemüveget és gyógyszert a nélkülözőknek.

Magyarországon több mint 20 ezer gyermek él mélyszegénységben, az alultáplált kiskorúak száma meghaladja a százezret. Nekik és családjuknak egy csomag liszt, cukor, konzervek vagy tészták és a karácsonyfa alá való finomságok is hatalmas segítséget jelentenek - olvasható a GYEA honlapján.

A GYEA kiemelkedően közhasznú szervezet, amely segíti a mélyszegénységben élő gyermekeket és családjaikat valamint az iskolán kívüli képzésben is támogatást nyújt. Emellett gondoskodik arról, hogy hétvégeken és iskolaszünetben is jusson ebéd a rászorulóknak.

Ha szeretnéd, hogy máshoz is eljusson, oszd meg a cikket!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk