/kekhirek/durvan-elszolta-magat-a-fideszes-simonka-gyorgy-vannak-csaladi-vallalkozasaim-egesz-jo-jovedelemmel/
hirdetés

KÉK HÍREK

Durván elszólta magát a fideszes Simonka György: "Vannak családi vállalkozásaim, egész jó jövedelemmel"

Simonka a nyilvánosság előtt mindig tagadta, hogy különböző gazdasági vállalkozásokban lenne érdekelt, ám egy testületi ülésen már büszkélkedett velük.
hirdetés

Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Simonka György fideszes képviselő ellen, ugyanis a hivatalosan szinte nincstelen, egy kezességvállalás miatt 85 millió forinttal tartozó, végrehajtási eljárással terhelt kormánypárti politikus csúnyán elszólta magát arról, hogy milyen gazdasági érdekeltségei vannak - írja a 24.hu.

Az LMP-ből nemrég kilépett Hadházy szokásos, Korrupcióinfó címmel tartott sajtótájékoztatóján mutatott rá, hogy Simonka György Kardoskút önkormányzatának januári testületi ülésén vett részt és vallotta be, hogy jól menő cégei vannak. A fideszes országgyűlési képviselő a hivatalos jegyzőkönyv szerint azt mondta:

"Pusztaottlakán vannak a családi vállalkozásaim, egész jó jövedelemmel, ezért egy kicsi falu lakosságának figyelembe vételével magas az adóbevétele."

Mindez azért érdekes, mert Simonka a nyilvánosság előtt mindig tagadta, hogy különböző gazdasági vállalkozásokban lenne érdekelt, és vagyonnyilatkozataiban sem szerepelnek azok a jó jövedelemmel működő cégek, amiket emlegetett.

A fideszes politikus csak egyetlen céges érdekeltségét tüntette fel vagyonnyilatkozataiban, a Magyar Termés TÉSZ Kft.-t. Ez az a mára felszámolás alá került társaság, ami Polt Péter legfőbb ügyész tájékoztatása szerint majdnem egymilliárd forint kárt okozott az uniós és a hazai költségvetésnek. A cégnél a Központi Nyomozó Főügyészség közlése szerint már 15 személyt hallgattak ki gyanúsítottként a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő bűnügyben.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk