/kekhirek/durva-kesesben-a-balatoni-vonatok-ejszakara-allhat-helyre-a-menetrend/
hirdetés

KÉK HÍREK

Durva késésben a balatoni vonatok, éjszakára állhat helyre a menetrend

Balatonföldvárnál egy utas kiugrott az Aranyhíd expresszből még délután. Este 7-re befejeződött a helyszínelés, de emiatt volt olyan járat, ami a Balatonszentgyörgyről Zamárdiba vivő 70 kilométert 3 óra alatt tette meg.
hirdetés

A balatonföldvári állomásra beérkező, Keszthelyről Szegedre tartó Aranyhíd expresszből kiugrott egy utas, aki fejsérülést szenvedett, tájékoztatott a MÁV-csoport hivatalos honlapján. Azt is írták, hogy a mentők megérkezéséig és az utas elszállításáig szünetel a forgalom Balatonszárszó és Szántód-Kőröshegy állomások között, így 10-30, esetenként 30-60 perccel növekedhet a menetidő a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalon.

Az Index azonban olvasói információra hivatkozva megírta, hogy a helyzet ennél végül kissé durvábban alakult. A Balatonszentgyörgyről Budapest, Déli pályaudvar felé 16:18-kor induló vonat 19:22-kor érkezett Zamárdiba, azaz a két város közötti alig 70 kilométeres utat több mint három óra alatt tette meg. A Keszthelyről Szegedre közlekedő fél 5-ös vonaton 94 perc, a Déliből Keszthelyre szintén ugyanekkor induló vonaton 74 perc, a Keszthelyről 16:48-kor Budapestre indulón 89 perc volt az aktuális késés.

Este 7 órára a MÁV tájékoztatása szerint befejeződött a helyszínelés, újraindult a vonatforgalom. A késések fokozatosan csökkennek, éjszaka helyreállhat a normál menetrend, ígérik. Az Index információja szerint azonban este 10 előtt a Keszthelyről Szeged felé tartó vonaton még 100 perces késésre kellett számítani - ehhez képest a Balaton déli partján a legtöbb szerelvény már csupán 20-60 percet késett.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk