KÉK HÍREK

A Főgáz megkezdte a hiba helyrehozását

Sokan reklamáltak, amiért a szokásos (és általuk becsült) összegnél jóval többet követelt tőlük a cég.

Link másolása

Most küldi ki becsült adatok alapján összeállított számláit Baranya megyében az új szolgáltató, a Főgáz. A reklamálók szerint azonban több esetben a szokásos összeg két-két és félszerese került kiszámlázásra - írja a Bama.hu.

"Azt hittem megáll a szívem, amikor megláttam az összeget. Még soha nem fizettem húszezer forint fölött, most meg ennek a többszöröséről kaptam számlát. Alig száz a nyugdíjam, abból tartom fent a korábban férjemmel közösen lakott házat. Ennyi pénzt nem tudok egyszerre kifizetni a gázra." – nyilatkozta egy nyugdíjas hölgy a Bama.hu-nak a Főgáz pécsi ügyfélszolgálata előtt.

470_gaz2

A magasabb összegű számlák okáról egyébként a Főgáz előzetesen már tájékoztatta a fogyasztókat. Az első, februári számlán két alapdíjat találnak, mivel az előző hónapban, januárban nem történt alapdíjszámlázás. Emellett arról is tájékoztattak, hogy a januári hónapban egy matematikailag meghatározott algoritmus alapján becsült mennyiséget számláznak ki, diktálásra csak később lesz lehetőség.

Az algoritmus részletei nem ismertek, nem tudni, mi alapján számol. Ám valószínűleg ennek köszönhetőek a magas számlaösszegek.

A Főgáz továbbá azt tanácsolta ügyfeleinek, hogy ha nem értenek egyet a becsült mennyiséggel, bármelyik ügyfélszolgálaton kezdeményezhetik a módosítását. A második számlától pedig minden fogyasztó választhat, illetve visszaállhat a korábban megszokott átalányfizetésre vagy diktálásra.

FRISSÍTÉS:

A Főgáz megkezdte az E.ON hibájának helyrehozását. Az ügyfélpanaszok nyomán a Főgáz azonnal az E.ON-hoz fordult, és a szolgáltató-váltás kapcsán átadott fogyasztási adatok helyességének felülvizsgálatát kérték. Az E.ON elismerte hibáját, amiről sajtóközleményben is tájékoztatta a lakosságot. Illetve elnézést kértek a fogyasztóktól és a Főgáztól.

"A folyamatos egyeztetés ellenére az adatszolgáltatás közben hibásan becsült adatok is átkerültek az E.ON-tól a Főgáz Zrt.-hez, ami egyes ügyfelek esetében egyszeri számlázási problémát okozott, ezt az E.ON azonnal javítja." - derült ki a tájékoztatásból.

A Főgáz ezzel párhuzamosan soron kívül fogadja a reklamációkat, biztosítja a korrekció lehetőségét, és egyúttal a fogyasztók türelmét kérik.

A problémát az okozta, hogy a decemberi átadás-átvételi mérőállás alapján kiszámított napi átlagfogyasztás értékét nem az éves fogyasztásból határozta meg a számítást végző rendszer, hanem a decemberiből, így az magasabb várható fogyasztást kalkulált.

Ti is reklamálnátok?

Ha ti is reklamálnátok a 2016. február 9-től február 23-ig terjedő keltezéssel készült számlákkal kapcsolatban, ezt megtehetitek a Főgáz ügyfélszolgálati irodáiban, illetve a 06 40 474 474 telefonszámon is.

A Főgáz felhívása szerint az adatok pontosításának legegyszerűbb módja a diktálás, amit napi 24 órában megtehettek a Főgáz online önkiszolgáló ügyfélszolgálatán, vagy a 0680 405540 és 061 2377777 telefonszámokon.

A diktálás után a következő számlában az eltérés automatikusan kiegyenlítődik, a különbözetet pedig jóváírják a következő havi számlában.

Ha érdekesnek találtad a hírt, nyomj egy lájkot!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: