/kekhirek/dubai-orizetbe-vett-no-negyeves-kislany-egyesult-arab-emiratusok-pohar-bor-emberi-jogok-repulo/
hirdetés

KÉK HÍREK

Lecsuktak egy anyát a négyéves kislányával Dubaiban, mert megivott egy pohár bort

A bort a nyolc órás London-Dubai repülőúton itta meg, már a reptéren őrizetbe vették. Állítólag enni, inni sem kapnak.
The Telegraph. Fotó: PxHere - szmo.hu
2018. augusztus 11.

hirdetés

A 44 éves svéd származású, Angliában élő fogorvosnőnek rémálommá vált a baráti látogatásnak szánt Dubai utazás. Négyéves kislányával szálltak repülőre Londonban, és a nyolc órás úton Ellie Holman valóban elfogadott egy pohárt port, amit a légiutaskísérők udvariasságból kínáltak neki. Amikor leszálltak Dubaiban, egy bevándorlási tiszt kikérdezte a nőt, és azt állította, hogy nincs rendben a vízuma, forduljon vissza azonnal Angliába.

A nő kérte, hogy segítsenek neki meghosszabbítani a vízumát. A hangulat állítólag ezután vált "ellenségessé". Megkérdezték Ellie-t, ivott-e alkoholt, és ő be is vallotta a pohár bort.

Letartóztatták, vért vettek tőle, és három napja kislányával együtt bezárták egy cellába. Egy nemzetközi jogvédő szervezet próbálja őt kihozni, kétségbeesett élettársa, aki Angliában volt két másik gyerekükkel, már utána is utazott. Az anya és a gyerek állítólag étlen-szomjan raboskodnak, a nőt vécépucolásra is kényszerítették.

Dubaiban szigorúan tilos az alkoholfogyasztás, a legkisebb mértékben is. A jogvédő szervezet szerint bár a város tele van bárokkal és éttermekkel, valójában egy fél pohár borért is bárkit letartóztathatnak. A Daily Mail információi szerint a pórul járt nőt azóta sikerült kiszabadítani, haza is repülhetett, és a Dubai kormány egyik képviselője telefonon bocsánatot is kért tőle.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk