/kekhirek/dronvideotiborczistvan-orbanviktor-orbanveje-ingatlanuzlet-atlatszo/
hirdetés

Drónvideó mutatja meg Orbán Viktor vejének kastélyát és a cégeihez köthető ingatlanbirodalmat

Az Átlátszó stábja a felvétel elkészítéséhez hétszáz kilométert utazott, tucatnyi helyszínt jártak be.
hirdetés

"Az Átlátszó egy drónnal felszerelkezve járta be a Tiborcz Istvánhoz köthető vállalkozások főbb szerzeményeit: a videó elkészítéséhez összesen hétszáz kilométert utaztunk, és tucatnyi helyszínt jártunk be" - írja az Átlátszó.hu.

A több mint 5 perces drónvideón minden olyan hely látható, amelyhez a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak köze van, amióta az ingatlanüzletben tevékenykedik.

"Tiborcz István 2009-ben még csak egy ismeretlen kisvállalkozó volt, aztán jött az első Orbán-kormány, és a közvilágítás-korszerűsítésben utazó cége gyakorlatilag szárnyakat növesztett: néhány év alatt milliárdos árbevételt ért el" - írja az Átlátszó.

A lap szerint amikor gyanússá vált az Elioshoz irányított közpénz és uniós támogatás, és vizsgálódott az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala, az OLAF is, akkor Tiborcz István kiszállt az Elios Zrt.-ből, és az ingatlanra váltott át.

"Új vállalkozásáról, az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó BDPST-ről évekig csak sejteni lehetett, hogy az övé, makacsul titkolták a részvényesek kilétét. Végül maga az érintett nyilatkozta a kormánylapként működő Origonak, hogy tényleg tulajdonos az ingatlanfejlesztő cégben" - írja az Átlátszó.

hirdetés

VIDEÓ: a Tiborcz Istvánhoz köthető cégek ingatlanbirodalma

Drónfelvételek a Tiborcz Istvánhoz köthető cégek ingatlanbirodalmáról from atlatszo.hu on Vimeo.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk