/kekhirek/dramai-fotok-tobb-ezer-szalmabala-langolt-reszneken/
hirdetés

Drámai fotók: Több ezer szalmabála lángolt Reszneken

Teljes terjedelmében égett három mezőgazdasági épület, akár tetemes lehet.
hirdetés

3500 szalmabála gyulladt ki Reszneken - tette közzé Facebook-oldalán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság oldala.

A posztból kiderült: teljes terjedelmében égett három mezőgazdasági épület Resznek határában. Egy kétezer-nyolcszáz négyzetméter alapterületű és egy hétszáz négyzetméteres, több ezer darab szalmabála tárolására használt bálatároló, és egy terményszárító.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója

A tűzhöz nagy erőkkel riasztották a környék tűzoltóegységeit: a lenti, a zalaegerszegi, körmendi és a nagykanizsai hivatásos tűzoltókat, a pacsai és a szentgotthárdi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltóit. A helyszínre érkezett egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, több oldalról támadva, hét vízsugárral tizennyolc órás oltási munkálatok után tudták körülhatárolni a lángokat.

A tűzben végül senki nem sérült meg.

hirdetés

Az RTL Híradó beszámolója szerint a kár értékét még nem tudni, de a bálák akár 35 millió forint is lehetett, ráadásul az épületek is megsemmisültek a 10-15 méter magas lángokban. A környékbeliek szerint elképzelhető, hogy szándékosan gyújtották fel a bálákat, mert a tulajdonos többeknek is tartozott és több haragosa is volt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk