hirdetés

KÉK HÍREK

Drámai adat: 821 millióan éheznek a világon

Ez azt jelenti, hogy minden kilencedik ember nem jut megfelelő táplálékhoz.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2018. szeptember 11.

hirdetés

Az ENSZ kedden tett közzé egy jelentést, amiből kiderül, világszerte 821 millió ember éhezik. Ez több, mint a tavalyi szám, sőt: immár három éve nő az éhezők száma.

A jelentés szerint ez részben a fegyveres konfliktusoknak, a gazdasági visszaeséseknek és klímaváltozásnak tudható be.

Éveken át csökkenő tendenciát mutatott ez a szám, olyannyira, hogy az ENSZ célul tűzte ki 2030-ig az éhínség felszámolását. Az elmúlt három évben azonban egyre gyarapodott az éhezők száma, és az egy évtizeddel ezelőtti értékhez közelített.

A kiugró növekedést először tavaly vették észre az ENSZ szevezetei, amelyek szerint konfliktusok, gazdasági visszaesések és klímaváltozáshoz köthető történések, mint szárazságok és árvizek tehetők felelőssé a negatív trendért. A negatív trendért

A helyzet különösen Afrika és Dél-Amerika több régiójában romlik, az alultáplált emberek részaránya pedig különösen azokban az államokban jelentős, ahol súlyos szárazságok vagy szokatlanul heves esőzések vannak. A jelentés arról is ír, hogy globálisan az öt évesnél fiatalabb gyermekek 22%-a, vagyis 151 millió gyerek alulfejlett, 672 millió ember pedig túlsúlyos, ami a világ felnőtt lakosságának 13 százalékát jelenti.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk