hirdetés

KÉK HÍREK

Szorul a hurok Trump körül: tényleg belebukhat a legújabb botrányba?

Elnöksége legsötétebb óráit éli: két kulcsemberét is börtönbe csukhatják, az egyik ráadásul ellene vallott a pornószínésznő-lefizetési ügyben.
CNN" style="color:#333">
CNN - szmo.hu
2018. augusztus 22.


Link másolása

hirdetés

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Donald Trump volt tanácsadója és ügyvédje, Michael Cohen eskü alatt vallotta, hogy az elnök utasította őt bűncselekmény elkövetésére.

Az ügyvéd tegnap vádalkut kötött a New York-i ügyészséggel, és eskü alatt vallotta, hogy a 2016-os kampány során Trump utasítására fizetett le egy Playboy-modellt és egy pornószínésznőt, hogy hallgassanak Trumppal folytatott egykori viszonyukról. Ez a kampányfinanszírozási törvény megsértése, tehát bűncselekmény, így Cohen könnyen börtönbe is kerülhet.

Cohen pedig vallomásában tulajdonképpen azzal vádolja az elnököt, hogy ő is bűncselekményt követett el, sőt még hazudott is, hiszen Trump korábban tagadta, hogy köze lett volna a két lefizetett hölgyhöz.

A másik mélyütést Trump kampányfőnökének ügye "vitte be" az elnöknek. Paul Manafortot csalás miatt összesen nyolc vádpontban bűnösnek találták. Adócsalás vádjával öt, banki csalás vádjával két pontban, a nyolcadik vád pedig az, hogy eltitkolta az adóhatóságok elől a külföldi bankszámláját. A 69 éves Manafort hosszú börtönéveknek néz elébe, de

a világsajtó és a politikai elemzők szerint Trump számára ez akár a vég kezdete is lehet.

hirdetés

A CNN szerint mindkét ügy "katasztrofális hét" árnyékát vetíti előre az amerikai elnöknek. Különösen Cohen vallomása aggasztó, ő ugyanis konkrétan hazugsággal és lefizetéssel vádolja Trumpot. És ki tudja, mi minden van még a tarsolyában.

Robert Mueller különleges ügyész egyre elszántabban szaglászik Trump körül a 2016-os választások lehetséges visszaéléseivel kapcsolatban.

Különösen az "orosz szál" érdekli őt, vagyis hogy az oroszok mennyiben befolyásolhatták a választások kimenetelét, és Trump összejátszhatott-e velük, hogy legyőzze Hillary Clintont.

Micahel Cohen pedig sokat tudhat a kampány "kulisszatitkairól", és a CNN elemzése szerint nem lehetetlen, hogy ki is fog tálalni. Az biztos, hogy sötét felhők gyülekeznek Trump feje fölött. A demokraták eddig összezártak az elnök mögött, de ősszel időközi választások lesznek, és a pártban egyre erősödnek azok a hangok, amelyek Trump esetleges alkotmányos elmozdítását (ezt nevezik "impeachment"-nek) szorgalmazzák, mielőtt még nagyobb botrány tör ki.

Maga Trump, aki épp kampánykörúton járt Nyugat-Virginiában, és általában elég aktív a Twitteren, egy ideig mélyen hallgatott, most viszont ellentámadásba lendült.

Már korábban boszorkányüldözésnek nevezte, ami ellene folyik, most pedig azon élcelődött, hogy ha valaki jó ügyvédet akar, véletlenül se fogadja fel Michael Cohent, végül az előző elnöknek, Barack Obamának is nekiment: "Obama elnök is törvényt sértett, megsértette a kampányfinanszírozási törvényt, és könnyen eltussolták!"hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK

Visszafordult a kocsikulcsért, így mentette meg felesége életét egy Pest megyei férfi

A nő rövid idő alatt lett rosszul, férje azonnal megkezdte az újraélesztést, majd mentősök folytatták az életmentést.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2021. november 27.


Link másolása

hirdetés

Otthon felejtette a kocsikulcsát, ezért fordult vissza a parkolóból az a Pest megyei férfi, aki lakásába lépve a földön fekve találta 45 év körüli feleségét, akitől nemrég még jó hangulatban búcsúzott – olvasható az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Facebook-posztjában.

A férj azonnal értesítette a mentőket, és a mentésirányító segítségével meg is kezdte az újraélesztést, amit a mentősök néhány perc elteltével emelt szinten folytattak. Viszonylag sokáig küzdöttek a nő életéért, még egy második mentőcsapat is érkezett, de végül az időben megkezdett újraélesztésnek köszönhetően sikerült megmenteni.

Ezután már stabil állapotban szállították kórházba.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK

Még a dobhártyáját is beszakították: nem kímélik az SZFE-maszk miatt késelő férfit a börtönben

Az elkövető a börtönből üzent áldozatának, azt mondja, őszintén megbánta.

Link másolása

hirdetés

A férfit, akire a Blikk Ó. B.-ként hivatkozik, jelenleg a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben tartják fogva. Azután ítélték öt évnyi börtönbüntetésre, hogy egy csepeli buszon a késével le akarta vágni egy fiatal lány maszkját, mivel az a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel mutatott szolidaritást. Az ügyről részletesen itt írtunk.

A férfi már kilenc hónapja van a börtönben, és most a Blikknek elmondta, hogy ez idő alatt rengeteg atrocitás érte.

„Már többször is előfordult, hogy a rabtársaim bántalmaztak, az egyik alkalommal pedig úgy megütött a zárkatársam, hogy a bal fülemben eltörte a porcot és beszakította a dobhártyámat, alig hallok erre a fülemre”

– nyilatkozta a lapnak a 38 éves férfi. Majd arról is beszélt, hogy az utóbbi hónapok alatt önvizsgálatot is végzett.

„Tudom, hogy tele van a múltam hibával, és nagyon sok olyat tettem, amire nem is vagyok büszke. A börtönben eltöltött kilenc hónap alatt olyan dolgokat éltem át és olyanokkal szembesültem, amivel semmilyen formában többet az életem során nem szeretnék” – vallotta be. Majd a lapon keresztül üzent a lánynak, akit bántalmazott.

„Őszintén megbántam a buszos eset elkövetését, a legmesszebbmenőkig sajnálom, ami történt. Már csak azért is, mert valakinek fájdalmat okoztam. Semmilyen szándékom nem volt akkor arra, hogy sérülést okozzak a hölgynek”

– tette hozzá.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Azért verhették meg a két orvost, mert melegek

A Háttér Társaság azt állítja, a bírálói szerint melegellenes pedofiltörvény elfogadása óta több támadás éri a homoszexuálisokat.

Link másolása

hirdetés

Azért vertek meg két fiatal férfit, mert melegek. Lezárták a nyomozást a nyáron, Pécsen megvert két férfi ügyében.

A két orvost az utcán támadták meg, ütötték, rúgták őket.

A két támadó ellen közösség tagja ellen elkövetett bűncselekmény miatt emelhetnek vádat.

A Háttér Társaság azt állítja, a bírálói szerint melegellenes pedofiltörvény elfogadása óta több támadás éri a homoszexuálisokat.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Felmentette a bíróság azt az asszonyt, aki megfojtotta az édesanyját szilveszterkor

Az utolsó szó jogán a nő és ügyvédje is arról beszélt, hogy az asszony hiába kért, sehonnan sem kapott segítséget.

Link másolása

hirdetés

Felmentette a bíróság azt az asszonyt, aki megfojtotta az édesanyját szilveszterkor.

Betegsége miatt nem büntethető, elrendelték a kényszergyógykezelését. A nő azt mondta: karácsony előtt elfogytak a gyógyszerei, amelyekhez a járvány miatt nem tudott hozzájutni, és sehonnan sem kapott segítséget.

A gyilkossággal vádolt asszonyt évtizedek óta kezelték pszichés betegsége miatt. 20 éve együtt élt szintén ápolásra szoruló édesanyjával.

Az ügyész elmondta, hogy 2020. december 20-a körül a vádlott gyógyszerei és édesanyja gyógyszerei is elfogytak, a vádlott nem tudott újabb adag gyógyszert felíratni, mert nem tudott kapcsolatba lépni az orvosaival. Ezt követően év végére mindkét nő állapota romlott.

Az asszony tünetei végül annyira felerősödtek, hogy szilveszter napján megfojtotta édesanyját.

Az ügyész magyarázata szerint mikor a vádlottban tudatosult, hogy a sértett meghalt, egy naptárlapra leírta, hogy rendőri segítségre van szüksége, és a bejárat előtti lábtörlőre tette a lapot.

hirdetés

Az utolsó szó jogán a nő és ügyvédje is arról beszélt, hogy az asszony hiába kért, sehonnan sem kapott segítséget.

A nő elfogása után elrendelték az ideiglenes kényszergyógykezelését. Az orvosszakértői vélemény alapján most az ügyészség is azt javasolta, hogy a nőt mentsék fel és rendeljék el a kényszergyógykezelését. Az indoklásában a bíró is kiemelte, hogy a vádlott magára maradt.

Az asszony jelenleg is az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító intézetben van. Állapotát félévente felülvizsgálják. Hogy mikor jöhet ki, arról orvosai szakvéleménye alapján a bíróság dönt majd.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: