hirdetés

KÉK HÍREK

Donald Trump szerint "rendeződnek a dolgok Oroszországgal"

Twitteren írta meg, hogy reményei szerint tartós lesz a béke.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. április 13.

hirdetés

Csütörtöki Twitter-üzenetében Donald Trump reményének adott hangot, hogy "tartós békesség" alakul ki országa és Oroszország között.

Azt írta: "a dolgok szépen elrendeződnek majd az Egyesült Államok és Oroszország között. A megfelelő időben mindenki észhez tér majd és hosszantartó béke lesz!".

Az elnök Twitter-bejegyzése jóval optimistábban hangzott, mint az előző napon kifejtett véleménye. Szerdán ugyanis a Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral tartott közös sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az Egyesült Államok egyáltalán "nem jön ki" Oroszországgal.

hirdetés

Hasonló álláspontot képviselt az amerikai diplomácia irányítója, Rex Tillerson is Moszkvában, amikor szerdán Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel tartott közös sajtótájékoztatóján leszögezte, hogy az amerikai-orosz viszony "mélyponton van".trump

Az amerikai elnök csütörtökön reggel egy másik Twitter-bejegyzésben Kínával foglalkozott. Azt hangsúlyozta, hogy az észak-koreai nukleáris programot illetően "nagyon bízik" Kínában.

Ugyanakkor hozzátette: ha Kína nem jár eredménnyel, akkor "az Egyesült Államok és szövetségesei kézbe veszik az ügyet". Erre már szintén a NATO-főtitkárral folytatott megbeszélésén és az azt követő sajtótájékoztatóján is utalt. Szerdán Donald Trump először szögezte le, hogy amikor pár nappal korábban egy lapinterjúban azt mondta, hogy Washington akár Peking nélkül, egyedül is "megoldja" az Észak-Koreával kapcsolatos gondokat.Orbán Viktor; PUTYIN, Vlagyimir


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk