hirdetés

KÉK HÍREK

Csoda, hogy megúsztuk – drámai beszámoló egy magyar férfitől a stockholmi merénylet helyszínéről

Zsolt munkahelye 400 méterre van a merénylet helyszínétől. Hajszálon múlt, hogy felesége és kislánya elkerülte a tragédiát.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. április 07.

hirdetés

Péntek délután egy teherautó hajtott be Stockholmban a Drottninggatan nevű sétálóutcába, ahol legalább három embert gázolt halára, nyolcan pedig megsebesültek.

Az atv.hu-nak egy Stochkolmban élő magyar férfi nyilatkozott, akinek a munkahelye nagyjából 400 méterre található attól a helytől, ahol becsapódott a jármű. Zsolt éppen akkor találkozott volna a feleségével és a kislányával, amikor a merénylet történt. A családtagjai pont a szóban forgó sétálóutcán haladtak volna keresztül, éppen akkor, amikor a merénylet történt, ha nem késve indultak volna el otthonról.

"
Volt egy elég kemény 30 percem, amikor nem tudtam róluk. Ott jöttek volna fel a metróból, ahol belegázolt a teherautó az áruházba

– mondta Zsolt. Szerencsére telefonon még elérte őket otthon, és sikerült figyelmeztetnie a feleségét, hogy semmiképpen ne induljanak el otthonról. Beszámolt arról is, hogy bár nem látta közvetlenül az eseményeket, mindent hallott, a rendőrség helikoptere pedig órákig a munkahelye felett körözött.stockholm-merenylet

Kép: YouTube

Zsoltot és a kollégáit csak valamivel fél hat előtt engedték haza az irodaházból, ahol dolgoznak. Mivel a tömegközlekedés nem üzemelt, gyalog indult haza.

hirdetés

A magyar férfi csodának tartja, hogy nem történt sokkal nagyobb baj. Főleg, mert Zsolt szerint a Drottninggatan sétálóutca és környéke ilyenkor tele van járókelőkkel.

A férfi azt is elmondta, hogy a rendőrség és a polgárőrség nagy erőkkel van jelen a svéd fővárosban, de biztonságban érzik magukat.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke az ATV Híradójának arról beszélt: nincs olyan információjuk, hogy lenne magyar érintettje a terrortámadásnak.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk