hirdetés

KÉK HÍREK

Csalók gyűjtenek pénzt a cukrász Illés bácsinak

Barna Illés bejelentette, hogy nem akar tovább dolgozni. Civilek segítenek az összefogásban. És akadnak, akik a helyzetet kihasználva pénzt csalnak ki másoktól.

Link másolása

hirdetés

Egy ország mozdult meg, hogy kiálljon Illés bácsi cukrászdája mellett. Többen próbálnak segíteni, hogy a hely megmaradhasson. Ehhez most egyeztet az önkormányzat és a civilek csoportja. Ám máris akadnak olyanok, akik kihasználják a helyzetet, és más, jóhiszemű embereket becsapva pénzt próbálnak meg kicsalni tőlük.

"Tudomásunkra jutott, hogy néhányan elkezdtek adományokat gyűjteni a nevünkben, megtévesztő módon" - adták hírül az Illés bácsi cukrászdája Facebook-oldal adminisztrátorai. Illés bácsi, vagyis Barna Illés gödöllői cukrász a hétvégén lett lokális világsztár, miután valaki ráhívta a kormányhivatalt az ötven éve a jelek szerint mindenféle felújítás nélkül működő cukrászdájára.

Tudomásunkra jutott, hogy néhányan elkezdtek gyűjteni a nevünkben, megtévesztő módon - 3 nap alatt ezt is elértük, szóval haladunk!

Minden esetre: SENKI SEHOVA NE UTALJON, ÉS AMÍG ÉN NEM ADOK MEG BANKSZÁMLASZÁMOT, NE HIGGYEN SENKINEK, BÁRKINEK IS ADJA KI MAGÁT! Ebben csak én és az adminok dönthetünk, az adminok meg a tagoknál megnézhetők. De ahogy indul az utalás, ÉN jelzem!

Bárkitől pénzt csaltak ki, kérjük írjon e-mailt, vagy üzenetet valamelyik adminnak!

hirdetés

- írta az Illés bácsi cukrászdája Facebook-oldal.

illes1

"Az önkormányzat és a polgármester úr is segít nekünk! Nem elvenni akarják Illés úr munkáját, hanem segíteni, ők is azon munkálkodnak, hogy független maradhasson, de erre az önkormányzat keretein belül nem tudnak pénzt fordítani, ezért született meg második, harmadik lehetőségnek, hogy az önkormányzat megvenné az épületet, mert így használhatna önkormányzati pénzt erre! ...

Természetesen két számla fog nyílni, amennyiben erre lehetőségünk lesz, egy számla ami az önkormányzathoz köthető és egy, ami független és a mi vezetésünk alatt működik. Mindenki eldönti maga hogy hova utalja a pénzt!" - írták az oldalon.

Mint azt mi is megírtuk, egy névtelen feljelentés után ellenőrzést tartottak az üzletben. A vizsgálat megállapította, hogy az épület felújításra szorul, a helyiség berendezései elavultak. Emiatt a cukrászdát be kell zárni. Barna Illés cukrász elmondta, hogy a kiszabott büntetésre és a teljes felújításra nincsen pénze, ezért inkább bezárja a boltot.

A hatóság az ügyről azt nyilatkozta, hogy az élelmiszer-biztonsági ellenőrök festéssel javított, rozsdás, így az egészségre ártalmas keverőgépeket találtak. A Pest Megyei Kormányhivatal a mai napig sem bezárásról, sem egyéb szankciók meghozataláról nem hozott döntést, nem indított eljárást a cukrászda ellen.

Az idős cukrász elmondta, hogy Kanadából is keresték, hogy menjen ki és ott nyisson cukrászdát. De ő sem ott, sem idehaza nem akar már dolgozni. Teljesen összetörték az események. Köszöni az együttérzést és az összefogást, de már nem akar újra kinyitni.

Fotók: Kardos Ildikó

Ha hasznos volt az írás, oszd meg másokkal is!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
A hóesést akarták megnézni, legalább 21-en meghaltak Pakisztánban
Több mint százezer autóval indultak útnak, ebből ezernél is több akadt el az utakon.

Link másolása

hirdetés

Turisták özönlötték el a Pakisztán északi részén található Muree városát, ugyanis a térségben szokatlanul sok hó esett. A BBC információi szerint több mint százezer autóval érkeztek a nézelődők, ám péntekről szombatra virradóan sokan az utakon ragadtak a havazás miatt – írta meg a 24.hu.

A rendőrség információi szerint a több mint ezer autóban legalább 21-en meghaltak.

Közülük legkevesebb hatan halálra fagytak, a többi esetben egyelőre nem ismerik a halál okát. Sejthető azonban, hogy néhányan megfulladtak az autóikban, mivel a kihűlés ellen járatták a motorokat. Az alábbi Twitter-videó bemutatja, hogy milyen kétségbeejtő a helyzet a helyszínen:

hirdetés

Az ország belügyminisztere elmondta, hogy az elmúlt 15-20 évben nem volt ennyi turista a környéken, ebből adódik a krízis. Murree környékét katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánították és jelenleg a gáz- és vízszolgáltatás is akadozik.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Meghalt egy kerékpáros, aki tévedésből hajthatott fel az M43-as autópályára
A férfin nem volt fényvisszaverő mellény, ki szeretett volna húzódni a leállósávba, ekkor érte a baleset.

Link másolása

hirdetés

Halálra gázoltak egy, a belső sávban bicikliző középkorú férfit az M43-as autópályán. A baleset péntek délután történt Algyő közelében. A biciklis a sztráda előtti körforgalomnál mehetett fel az autópályára, tévedésből.

Úgy tudni, megpróbált kihajtani a leállósávra, amikor elsodorta egy furgon, majd egy kocsi is elütötte.

A férfin nem volt fényvisszaverő mellény, a sérüléseibe a helyszínen belehalt.

A Tények teljes riportja az esetről


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Életfogytiglant kaptak az ártatlan georgiai fekete férfit lelövő gyilkosok
Ketten közülük életük végéig börtönben maradnak, a megbánás legkisebb jelét sem mutatták. Az ítéletet mindhárman megfellebbezik.

Link másolása

hirdetés

Gregory McMichael (66), Travis McMichael (35) és William Bryan ügye két évvel ezelőtt kezdődött. A három elkövető az autójával üldözőbe vett egy fekete férfit, Ahmed Arberyt, aki a környékükön kocogott. Az indokuk az volt, hogy Arbery hasonlított egy betörőre – ezért megtámadták, dulakodni kezdtek vele, Travis pedig egy sörétes puskával megölte.

A három vádlott bűnösségéről már novemberben döntött az esküdtszék.

Az apja-fia páros és az akciót levideózó szomszédjuk arról próbálta meggyőzni az esküdteket, hogy önvédelemből cselekedtek, ezt azonban nem hitték el nekik – írja a 444.hu. Az ügyben döntő bíró a két fővádlottat – a két McMichaelt – kőszívűnek nevezte, és mivel a megbánás legkisebb jelét sem mutatták, életfogytiglani börtönre ítélte őket. Bryan szintén életfogytiglanit kapott, de 30 év múlva feltételesen szabadulhat. Az ítélet ellen mindhárman fellebbeztek.

Arbery gyilkosai hamarosan egy külön perben újra bíróság elé állnak gyűlöletbűncselekmény gyanúja miatt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Egy zárt rendőrségi területre jutott be valaki illegálisan a Budai Vár közelében, a TEK is kivonult
A helyszínen késő este több rendőri szerv is intézkedett.

Link másolása

hirdetés

Illegálisan hatolt be valaki egy zárt rendőrségi területre a Budai Vár közelében szombaton késő este - írta éjjel az MTI. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) sajtóügyelete annyit közölt, hogy "több rendőri szerv (KR, BRFK, TEK) részvételével intézkedés van folyamatban egy zárt rendőrségi területre történt illegális behatolás miatt".

A Telex arról számolt be, hogy több olvasójuk is jelezte, szombat este 10 óra körül sok rendőrségi járművet láttak.

Egyikük elmondta, hogy többek között

a TEK páncélozott járművét, körülbelül 20 kisbuszt is látott, melyek a Vár felé mentek.

Egy másik olvasó pedig sok egyenruhást is látott, akik egy "gyártelephez hasonlító területre nyomultak be".

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: