hirdetés

KÉK HÍREK

Csalók gyűjtenek pénzt a cukrász Illés bácsinak

Barna Illés bejelentette, hogy nem akar tovább dolgozni. Civilek segítenek az összefogásban. És akadnak, akik a helyzetet kihasználva pénzt csalnak ki másoktól.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. május 18.

hirdetés

Egy ország mozdult meg, hogy kiálljon Illés bácsi cukrászdája mellett. Többen próbálnak segíteni, hogy a hely megmaradhasson. Ehhez most egyeztet az önkormányzat és a civilek csoportja. Ám máris akadnak olyanok, akik kihasználják a helyzetet, és más, jóhiszemű embereket becsapva pénzt próbálnak meg kicsalni tőlük.

"Tudomásunkra jutott, hogy néhányan elkezdtek adományokat gyűjteni a nevünkben, megtévesztő módon" - adták hírül az Illés bácsi cukrászdája Facebook-oldal adminisztrátorai. Illés bácsi, vagyis Barna Illés gödöllői cukrász a hétvégén lett lokális világsztár, miután valaki ráhívta a kormányhivatalt az ötven éve a jelek szerint mindenféle felújítás nélkül működő cukrászdájára.

Tudomásunkra jutott, hogy néhányan elkezdtek gyűjteni a nevünkben, megtévesztő módon - 3 nap alatt ezt is elértük, szóval haladunk!

Minden esetre: SENKI SEHOVA NE UTALJON, ÉS AMÍG ÉN NEM ADOK MEG BANKSZÁMLASZÁMOT, NE HIGGYEN SENKINEK, BÁRKINEK IS ADJA KI MAGÁT! Ebben csak én és az adminok dönthetünk, az adminok meg a tagoknál megnézhetők. De ahogy indul az utalás, ÉN jelzem!

Bárkitől pénzt csaltak ki, kérjük írjon e-mailt, vagy üzenetet valamelyik adminnak!

hirdetés

- írta az Illés bácsi cukrászdája Facebook-oldal.

illes1

"Az önkormányzat és a polgármester úr is segít nekünk! Nem elvenni akarják Illés úr munkáját, hanem segíteni, ők is azon munkálkodnak, hogy független maradhasson, de erre az önkormányzat keretein belül nem tudnak pénzt fordítani, ezért született meg második, harmadik lehetőségnek, hogy az önkormányzat megvenné az épületet, mert így használhatna önkormányzati pénzt erre! ...

Természetesen két számla fog nyílni, amennyiben erre lehetőségünk lesz, egy számla ami az önkormányzathoz köthető és egy, ami független és a mi vezetésünk alatt működik. Mindenki eldönti maga hogy hova utalja a pénzt!" - írták az oldalon.

Mint azt mi is megírtuk, egy névtelen feljelentés után ellenőrzést tartottak az üzletben. A vizsgálat megállapította, hogy az épület felújításra szorul, a helyiség berendezései elavultak. Emiatt a cukrászdát be kell zárni. Barna Illés cukrász elmondta, hogy a kiszabott büntetésre és a teljes felújításra nincsen pénze, ezért inkább bezárja a boltot.

A hatóság az ügyről azt nyilatkozta, hogy az élelmiszer-biztonsági ellenőrök festéssel javított, rozsdás, így az egészségre ártalmas keverőgépeket találtak. A Pest Megyei Kormányhivatal a mai napig sem bezárásról, sem egyéb szankciók meghozataláról nem hozott döntést, nem indított eljárást a cukrászda ellen.

Az idős cukrász elmondta, hogy Kanadából is keresték, hogy menjen ki és ott nyisson cukrászdát. De ő sem ott, sem idehaza nem akar már dolgozni. Teljesen összetörték az események. Köszöni az együttérzést és az összefogást, de már nem akar újra kinyitni.

Fotók: Kardos Ildikó

Ha hasznos volt az írás, oszd meg másokkal is!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK

Órákkal a kivégzés előtt haladékot kapott a halálra ítélt amerikai nő

A halasztás azt jelentheti, hogy Lisa Montgomeryt jó eséllyel ki sem fogják végezni. Mert mire erre sor kerülne, már beiktatják a halálbüntetés-ellenes Joe Bident, aki megkegyelmezhet neki.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Magyar idő szerint kedd éjfélre tűzték ki Lisa Montgomery kivégzését. Montgomery az egyetlen, szövetségi siralomházban lévő nő. A nő horrorfilmbe illő gyilkosságot és csecsemőrablást követett el, amiért 2004-ben ítélte halálra a bíróság. Megfojtott egy nyolc hónapos várandós kismamát, kivágta belőle a magzatot, és elrabolta a gyereket, aki túlélte a tragédiát.

Kivégzését először december 8-ra tűzték ki, ám ezt a bíróság elhalasztotta, miután ügyvédei elkapták a koronavírust. Ezután a Szövetségi Büntetés-végrehajtási Igazgatóság vezetője, Michael Carvajal tűzte ki az újabb időpontot január 12-re.

Azonban kevesebb mint 24 órával a kitűzött időpont előtt egy szövetségi bíró halasztást rendelt el

- írja a CNN. A lap szerint

James Hanlon arra adott haladékot, hogy tarthassanak még egy meghallgatást azzal a céllal, hogy eldöntsék, Montgomery megfelelő állapotban van-e a kivégezéshez.

A meghallgatás dátumát egyelőre nem tűzték ki. Ez pedig azt jelentheti, hogy a nőt jó eséllyel ki sem fogják végezni. Ugyanis abban az esetben, ha a meghallgatás után úgy döntenek, Montgomery kivégezhető, az amerikai elnök még mindig megkegyelmezhet neki. A halasztás miatt a döntés már az új elnök, Joe Biden kezében lesz. Ő pedig ellenzi a halálbüntetést.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK

Eltörte az udvarukba betévedő kölyökkutya lábát egy 18 éves fiú Bátonyterenyén

A bíróság felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a fiatalt.
A címkép illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Salgótarjáni Járásbíróság azt a fiatal férfit, aki csonttörést okozva bántalmazott egy kölyökkutyát - írja közleményében az Ügyészség.

A 18 éves vádlott bátonyterenyei ingatlanának udvarára tavaly június közepén egy nap alatt többször is betévedt egy féléves kölyökkutya, amelyet a férfi az utolsó alkalommal a hátsó lábainál fogva nagy erővel áthajított a kapun.

A kutya a ház előtti betonútra csapódott, és jobb hátsó lábán combcsonttörést szenvedett.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a fiatalember ellen állatkínzás bűntette miatt emelt vádat.

A 18. életévét az elkövetéskor épp csak betöltő fiú beismerte tettét. A Salgótarjáni Járásbíróság az ügyészi indítványnak megfelelően nyolc hónap, végrehajtásában egy évi próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a vádlottat, és kötelezte az eljárás során felmerült 30.700 Ft bűnügyi költség megfizetésére is.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Kilenc napig fogva tartották és verték lakótársukat, hogy megszerezzék a 8 milliós örökségét

A zsarolók végül közel 6 millió forinthoz jutottak hozzá, de már elkapták őket a rendőrök.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Elfogtak egy párt Budapesten, akik kilenc napig fogva tartotották két lakótársukat a közös albérletükben, miután egy kihallgatott beszélgetésből megtudták, hogy egyiküknek nyolcmilliós öröksége van - közölte a rendőrség a police.hu oldalon.

Még tavaly decemberben zárták be a két férfit az albérletbe, többször bántalmazták és gáz- és riasztófegyverrel, kalapáccsal és baltával fenyegették őket, hogy megszerezzék az örökséget. Végül közel 6 millió forinthoz jutottak hozzá.

A kispesti rendőrök január 7-én délután a XVIII. kerületben fogták el a 26 éves K. Sándort és barátnőjét, a 23 éves H. Máriát, akiket zsarolás és személyi szabadság megsértése miatt hallgattak ki gyanúsítottként, majd őrizetbe is vették őket. A bíróság január 10-én rendelte el letartóztatásukat.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Kizuhant a tizedikről egy 23 éves lány, de túlélte, most intenzíven ápolják

A lány nagyjából 30 métert zuhant, egy fa lombjára érkezett először.
A címkép illusztráció: Unsplash/Ben Allan - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Kizuhant egy szegedi panelház 10. emeleti ablakából egy 23 éves nő Szegeden - írja a Bors. A lány csodával határos módon túlélte a zuhanást, jelenleg intenzív osztályon ápolják.

A lap információi szerint a lány nemrég költözött el a szüleitől, boldog volt, amikor sikerült albérletet találnia és úgy tűnt, egyedül is megállja a helyét az életben.

Szerdán eddig tisztázatlan körülmények között zuhant a mélybe az ablakpárkányról. A 10. emeletről nagyjából harminc métert esett, ám szerencséjére egy fa lombjára érkezett először, ami okozott sérüléseket, de egyben lassította is a zuhanást

- jegyzi meg a Bors.

A lapnak az egyik szemtanú az mondta:

"éppen a szobámban voltam, amikor hallottam egy tompa puffanást. Ijesztő látvány volt a fiatal lány a földön fekve. Szerencsére a mentők hamar a helyszínre érkeztek, és stabilizálták az állapotát".

A Bors a családhoz közel álló forrásból úgy értesült, hogy a lány még kórházban fekszik.

hirdetés

"Szerencsére az orvosoknak sikerült stabilizálniuk D. állapotát. Több súlyos sérülést is szenvedett. A családját természetesen megviselték a történtek, főleg, mivel a koronavírus-járvány miatt most még bemenni sem tudnak hozzá a kórházba, mert látogatási tilalom van" - nyilatkozta a neve elhallgatását kérő ismerős, aki nem tudja pontosan, hogy mennyire súlyosak a lány sérülései.

"Annyit tudok, hogy életben van, és különböző vizsgálatokat végeznek rajta"

- tette hozzá.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Borsnak azt mondta: az esettel kapcsolat­ban nem merült fel olyan körülmény, amely miatt eljárást indítottak volna.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: