/kekhirek/burkagyilkossag-burkaferenc-burkaugy-emberolse-ujszentmargita-karterites-45millio/
hirdetés

Mégis bűnösök a kegyetlen gyilkosságban a rekordkártérítést kapó Burkáék?

Az 1999-ben emberöléssel vádolt idősebb és ifjabb Burka Ferencet 2005-ben ártatlannak ítélték, 45 milliós kártérítést kaptak az államtól, majd újra megvádolták őket a gyilkossággal. Mi történt?
hirdetés

"Hogyan lehet, hogy húsz év után mégis elítélték Burkáékat a gyilkossági ügyben, amiért egyszer már ültek, aztán ártatlannak nyilvánították őket és negyvenöt milliós kártalanítást is kaptak?" - erre a kérdésre keresi a választ az RTL Klub riportja.

A Burka-ügy lassan 20 éve húzódik. A 2017-es

vádirat szerint a két vádlott, idősebb Burka Ferenc és ifjabb Burka Ferenc az antennát akarta megszerezni egy amúgy lakatlan házról 1999-ben Újszentmargitán.

Ifj. Burka Ferenc az udvaron arra figyelt, hogy ne zavarja meg őket senki, közben id. Burka Ferenc egy betonvassal felfeszítette a terasz ajtaját. A zajra ébredt fel a sértett, aki a házra vigyázva egy másik épületrészben aludt. Meglátta az ajtón a betörés nyomait, összetalálkozott a kint figyelő fiatalabb Burkával. Vitatkozni kezdtek, az idősebb Burka is kijött a házból, az áldozat felismerte a vádlottakat, azok lelökdösték a férfit a teraszról, egyikük ököllel kétszer fejen ütötte, másikuk pedig a feszítővassal vágta fejbe. A sértett földre került, elvesztette az eszméletét, ezután még fejbe vágták. Az áldozat az éjszaka folyamán belehalt a sérüléseibe.

Burkáékat őrizetbe vették, 2002-ben elítélték mindkettejüket nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt, ezután három börtönt is megjártak - Debrecenben, Szegeden, illetve Sátoraljaújhelyen tartották őket fogva.

hirdetés

2005-ben állt be az első hatalmas fordulat az ügyben, amikor bizonyítottság hiányában felmentették, majd kiengedték őket.

Idősebb Burka Ferenc és ifjabb Burka Ferenc szabadulása után beperelte az államot,

és összesen 45 millió forint kártérítést kaptak.

A következő fordulat 2012-ben történt, miután tanúként jelentkezett ifjabb Burka Ferenc fia és az ő nagymamája azzal, hogy

Burkáék követhették el a gyilkosságot. Újranyitották az ügy aktáját.

Mi történt? Mit mond idősebb és ifjabb Burka Ferenc?

VIDEÓ: Az RTL Klub híradójának riportja a Burka-ügyről:hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk