KÉK HÍREK

Brutális viharok és özönvízszerű esők az ország több pontján

Riasztó erejű zivatarok keletkeztek szerdán, az egyik éppen Budapest felett dühöngött.

Link másolása

A délnyugat felől érkezett nedves, labilis légtömeg nemrég érte el Budapestet, elképesztő vihart okozva. De eközben az ország számos pontján is hasonló időjárás alakult ki. Sok helyen szinte leszakadt az ég: pillanatok alatt óriási mennyiségű eső esett monszunszerű viharral kísérve.

Sokfelé számíthatunk erős zivatarok kialakulására az ország nyugati, délnyugati részén is, több helyen akár felhőszakadás, jégeső is kialakulhat. A Tiszántúlon és a Duna mentén heves zivatarláncok alakultak ki. A hatalmas szél és a villámlás csak fokozták az összhatást.cyclonerik-dsc5335b.jpg-2016-06-15-15-37-40

Róka-hegyi downburst (Rippel Erik fotója)-13985.jpg-2016-06-15-14-41-10

Újpesten is ömlik - semmit sem látni (Kriszta72 fotója)-80116.jpg-2016-06-15-14-37-47

Monszuneső a IX. kerületben (Siralysag fotója)

A BKK közleménye szerint fakidőlések akadályozhatják a buszok közlekedését: a 34-es és a 220-as autóbusz emiatt terelt útvonalon közlekedik, utóbbi nem érinti a Leiningen Károly utcát. Az ítéletidőben a Libegő sem üzemel.-52888.jpg-2016-06-15-14-30-13

Felhőszörny Nyírbátor fölött (Hkryssz22 fotója)crisis-tuba.gif-2016-06-15-14-43-34

Tubagyanús képződmény Csókakőn (Kiszely Krisztián fotója)joe88-imag44761.jpg-2016-06-15-15-28-45

Légzuhatag (Joe88 fotója)

Helyzet Budapesten, a Vár mellett

Az Időkép.hu rengeteg olvasói beszámolót is közölt. Ezekből kiderül, hogy az ország számos pontján valódi ítéletidő volt.

Szupercella0216 beszámolója szerint "Budatéténybe gyönyörű falfelhővel, szélerősödéssel érkezett a zivatar. A belvárosban a legtöbb autó félreállt, mert alig lehetett látni a hatalmas felhőszakadástól.

"Hajdúszováton becsapott a villám a munkahelyem közvetlen közelében, azóta sincs vezetékes telefon" - írta az Tóth Ágnes.

"Még a pohár is beleremegett, rengeteg villám és hatalmas mennyiségű csapadék kísérte a dörgéseket." - írja BeAr26511 Kabáról.

Ha hasznos volt a cikk, oszd meg másokkal is!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: