hirdetés

KÉK HÍREK

Brutális kegyetlenséggel, bedrogozva gyilkolta meg barátnőjét a milliárdos – húsz év börtönt kapott

A horrorisztikus gyilkosság még a nyomozókat is sokkolta.

Link másolása

hirdetés

Húsz évig a világ egyik legkeményebb börtönében fog bűnhődni Diego Novella guatemalai milliárdos, aki különös kegyetlenséggel végzett barátnőjével egy dél-afrikai hotelszobában még 2015 júliusában.

A 44 éves férfi egy durva drogkoktél elfogyasztása után megverte, megfojtotta, majd többszörösen meggyalázta a 39 éves amerikai nő testét:

ráürítette a székletét, csokoládét és más édességeket tömött a szájába, csipszet dobált az arcára és a testére, egy hajvasalót tett a lábai közé, mintha egy pénisz lenne ott, egy olyan pólót dobott rá, amin az "ubuntu" (magyar jelentése: emberiesség másokkal szemben) szó szerepelt, és egy cetlit is hagyott rajta a spanyol "cerote" (magyarul: szar) szóval.

TrendingMzansi on Twitter

'He has taken my heart and stepped on it' - Gabriella Alban told her mother shortly before she was murdered https://t.co/lo1VbwVEx3

hirdetés

Szemtanúk szerint Novella a gyilkosság után a luxusszálloda halljában gitározott, azt énekelve, hogy "a drága kedvesem halott", majd egy alkalmazott szerint belesétált az óceánba.

A barátnő, Gabriella Alban vérbefagyott, meggyalázott testére a hotel egyik dolgozója talált rá. A halottkém jelentése szerint a nő lassú és fájdalmas halált halt, de kábítószert nem találtak a szervezetében.

WORLD_PRESS_CO_UK on Twitter

Drug-fueled billionaire playboy Diego Novella, who strangled his lover then mutilated her corpse after mistaking her for a 'demon,' is jailed for 20 years https://t.co/wtnZ5keESp

A horrorisztikus gyilkosság - ami még a nyomozókat is sokkolta - tárgyalása 132 napig tartott. Novella elismerte Alban megölését, de tettét azzal magyarázta, hogy a kábítószer miatt nem volt beszámítható állapotban. Később azt beismerte, hogy alkoholt ivott, kannabiszt szívott és kannabiszolajt is fecskendezett magába azon a napon.

A férfi azt állította a bíróságon, hogy barátnője aznap úgy nézett ki, mint egy démon, egy konkrét horrofilmet is felhozott, amelynek egyik karakterére emlékeztette Gabriella szürke aurával körbeölelt teste, és mivel azt hitte, valami rosszra készül, meg kellett ölnie.

A bíró nem fogadta el ezt a magyarázatot, szerinte Novella csak azért találta ki ezt a "démonokról és gonoszokról" szóló történetet, hogy megússza a súlyos büntetést.

Végül bűnösnek mondták ki Gabriella Alban meggyilkolásában, az áldozat testének durva meggyalázása miatt pedig az ezért járó minimum büntetéshez képest plusz 5 évet kapott.

Diego Novella Guatemala egyik leggazdagabb családjának sarja, aki egy kaliforniai egyetemen ismerte meg a szintén gazdag családból származó, amerikai Gabriella Albant. Néhány hétig randizgattak, de a lány szakított vele, mert Novellának már akkor drogproblémái voltak. Miután Gabriella lediplomázott, saját marketingcéget alapított és férjhez ment, majd 8 évvel később elvált. 2013-ban viszont az interneten ismét kapcsolatba lépett korábbi szerelmével, aki nem mehetett vissza az USA-ba folyamatban lévő drogügyei miatt, ezért a nő repült el hozzá. A férfi továbbra is súlyos kábítószerfüggő volt, és bár Gabriella gyűlölte a drogot, mégis vele maradt.

infowe on Twitter

Diego Novella pictures,sentenced to 20 years after killing 39-year-old American heiress Gabriella Kabrins https://t.co/W47UnnYjPU

Az áldozat családja végig ott volt a hosszan elnyúló bírósági tárgyaláson. Amikor kihirdették az ítéletet, mind lilában jelentek meg, ez volt ugyanis a lány kedvenc színe.

Az anya azt mondta, Diego Novella tette elvette életkedvét, amiből már sosem tud talpraállni. Csak remélni tudja, hogy amíg ő életben van, lánya gyilkosát nem engedik ki a börtönből.

Gabriella apja pedig a gyermeke nevében mindent megtesz azért, hogy segítse a bántalmazott nőket, a férfiakat pedig megtanítsa arra, hogy tisztelje a nőket.

Fight Against Violence & Abuse on Twitter

WATCH: Victim's family can finally mourn as #DiegoNovella is sentenced The family of Gabriela Kabrins Alban, murdered by her Guatemalan boyfriend Diego Novella in Cape Town, said they could finally begin to mourn their daughter.... https://t.co/WM6VAgSfBX

Forrás: The Sun, news24.com


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK

Visszafordult a kocsikulcsért, így mentette meg felesége életét egy Pest megyei férfi

A nő rövid idő alatt lett rosszul, férje azonnal megkezdte az újraélesztést, majd mentősök folytatták az életmentést.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2021. november 27.


Link másolása

hirdetés

Otthon felejtette a kocsikulcsát, ezért fordult vissza a parkolóból az a Pest megyei férfi, aki lakásába lépve a földön fekve találta 45 év körüli feleségét, akitől nemrég még jó hangulatban búcsúzott – olvasható az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Facebook-posztjában.

A férj azonnal értesítette a mentőket, és a mentésirányító segítségével meg is kezdte az újraélesztést, amit a mentősök néhány perc elteltével emelt szinten folytattak. Viszonylag sokáig küzdöttek a nő életéért, még egy második mentőcsapat is érkezett, de végül az időben megkezdett újraélesztésnek köszönhetően sikerült megmenteni.

Ezután már stabil állapotban szállították kórházba.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK

Még a dobhártyáját is beszakították: nem kímélik az SZFE-maszk miatt késelő férfit a börtönben

Az elkövető a börtönből üzent áldozatának, azt mondja, őszintén megbánta.

Link másolása

hirdetés

A férfit, akire a Blikk Ó. B.-ként hivatkozik, jelenleg a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben tartják fogva. Azután ítélték öt évnyi börtönbüntetésre, hogy egy csepeli buszon a késével le akarta vágni egy fiatal lány maszkját, mivel az a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel mutatott szolidaritást. Az ügyről részletesen itt írtunk.

A férfi már kilenc hónapja van a börtönben, és most a Blikknek elmondta, hogy ez idő alatt rengeteg atrocitás érte.

„Már többször is előfordult, hogy a rabtársaim bántalmaztak, az egyik alkalommal pedig úgy megütött a zárkatársam, hogy a bal fülemben eltörte a porcot és beszakította a dobhártyámat, alig hallok erre a fülemre”

– nyilatkozta a lapnak a 38 éves férfi. Majd arról is beszélt, hogy az utóbbi hónapok alatt önvizsgálatot is végzett.

„Tudom, hogy tele van a múltam hibával, és nagyon sok olyat tettem, amire nem is vagyok büszke. A börtönben eltöltött kilenc hónap alatt olyan dolgokat éltem át és olyanokkal szembesültem, amivel semmilyen formában többet az életem során nem szeretnék” – vallotta be. Majd a lapon keresztül üzent a lánynak, akit bántalmazott.

„Őszintén megbántam a buszos eset elkövetését, a legmesszebbmenőkig sajnálom, ami történt. Már csak azért is, mert valakinek fájdalmat okoztam. Semmilyen szándékom nem volt akkor arra, hogy sérülést okozzak a hölgynek”

– tette hozzá.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Azért verhették meg a két orvost, mert melegek

A Háttér Társaság azt állítja, a bírálói szerint melegellenes pedofiltörvény elfogadása óta több támadás éri a homoszexuálisokat.

Link másolása

hirdetés

Azért vertek meg két fiatal férfit, mert melegek. Lezárták a nyomozást a nyáron, Pécsen megvert két férfi ügyében.

A két orvost az utcán támadták meg, ütötték, rúgták őket.

A két támadó ellen közösség tagja ellen elkövetett bűncselekmény miatt emelhetnek vádat.

A Háttér Társaság azt állítja, a bírálói szerint melegellenes pedofiltörvény elfogadása óta több támadás éri a homoszexuálisokat.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Felmentette a bíróság azt az asszonyt, aki megfojtotta az édesanyját szilveszterkor

Az utolsó szó jogán a nő és ügyvédje is arról beszélt, hogy az asszony hiába kért, sehonnan sem kapott segítséget.

Link másolása

hirdetés

Felmentette a bíróság azt az asszonyt, aki megfojtotta az édesanyját szilveszterkor.

Betegsége miatt nem büntethető, elrendelték a kényszergyógykezelését. A nő azt mondta: karácsony előtt elfogytak a gyógyszerei, amelyekhez a járvány miatt nem tudott hozzájutni, és sehonnan sem kapott segítséget.

A gyilkossággal vádolt asszonyt évtizedek óta kezelték pszichés betegsége miatt. 20 éve együtt élt szintén ápolásra szoruló édesanyjával.

Az ügyész elmondta, hogy 2020. december 20-a körül a vádlott gyógyszerei és édesanyja gyógyszerei is elfogytak, a vádlott nem tudott újabb adag gyógyszert felíratni, mert nem tudott kapcsolatba lépni az orvosaival. Ezt követően év végére mindkét nő állapota romlott.

Az asszony tünetei végül annyira felerősödtek, hogy szilveszter napján megfojtotta édesanyját.

Az ügyész magyarázata szerint mikor a vádlottban tudatosult, hogy a sértett meghalt, egy naptárlapra leírta, hogy rendőri segítségre van szüksége, és a bejárat előtti lábtörlőre tette a lapot.

hirdetés

Az utolsó szó jogán a nő és ügyvédje is arról beszélt, hogy az asszony hiába kért, sehonnan sem kapott segítséget.

A nő elfogása után elrendelték az ideiglenes kényszergyógykezelését. Az orvosszakértői vélemény alapján most az ügyészség is azt javasolta, hogy a nőt mentsék fel és rendeljék el a kényszergyógykezelését. Az indoklásában a bíró is kiemelte, hogy a vádlott magára maradt.

Az asszony jelenleg is az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító intézetben van. Állapotát félévente felülvizsgálják. Hogy mikor jöhet ki, arról orvosai szakvéleménye alapján a bíróság dönt majd.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: