/kekhirek/botrany-slime-hasmenest-hanyast-vetelest-okozhat/
hirdetés

KÉK HÍREK

Botrány a Slime körül: hasmenést, hányást, vetélést is okozhat a népszerű trutyi

Jobb vigyázni az új őrülettel!
hirdetés

Az utóbbi időben hatalmas népszerűségnek örvend a Slime trutymó a gyerekek körében - most mindenki ilyet akar.

A Daily Mail szerint a ragacs cseppet sem ártalmatlan, ugyanis a benne található bór akár hasmenést, hányást és hasi görcsöket is okozhat. A kemikália a Slime ragacsosságáért felel, és hiába korlátozza számtalan előírás, a felmérések alapján bőven túllépi a megengedett mennyiséget a legtöbb trutyi.

A European Chemicals Agency tesztjéből kiderült, hogy 11-ből 8 ragacsban több mint 300mg/kg bór található, ami az előírt mennyiség négyszeresének felel meg. A szakértők szerint nem áll meg a probléma a hasi panaszoknál, ugyanis szemgyulladást okozhat, de akár a magzatot is károsíthatja.

A tesztek kimutatták, hogy a pink színű Toysmith Jupiter Juice a legveszélyesebb slime, ugyanis kilójában 1400 mg bór található. A második helyen a CCINEE Pink Fluffy Slime áll, a harmadikon pedig a Cosoro Dodolu Crystal Slime Magic Clay, a rossz hír pedig, hogy egészen eddig mindhárom ragacsot megrendelhettük az Amazonon.

Az oldal állítólag már törölte termékei közül a slime-ot, a szakértők továbbra is azt tanácsolják, hogy legyünk óvatosak az új őrülettel, és alaposan tájékozódjunk az adalékanyagokról, mielőtt bármit is vásárolnánk a gyerekeknek.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk