hirdetés

KÉK HÍREK

Börtönbe került, mert fájdalomcsillapítót vitt férjének Egyiptomban

A 33 éves nő évente négyszer látogatja meg egyiptomi férjét, most halálra is ítélhetik.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. november 06.

hirdetés

Egyiptomi férjének vitt fájdalomcsillapító gyógyszert, amikor letartóztatták a repülőtéren azt a 33 éves brit nőt, akit halálra is ítélhetnek emiatt. Laura Plummer 29 levél, összesen 290 tabletta Tramadol nevű gyógyszert tett a bőröndjébe. Ez egy szintetikus opioid, azaz egy mesterséges „morfium". Most is azért repült Hurghadába, hogy két hetet töltsön a 33 éves Omarral, akinek egy balesetben megsérült a háta.

Letartóztatása után Plummer aláírt egy 38 oldalas, arab nyelvű dokumentumot abban a hiszemben, hogy ezután elengedik a repülőtérről. Ehelyett megvádolták azzal, hogy kábítószert akart az országba csempészni. Most bírósági tárgyalására vár, egy 5x5 méteres cellában raboskodik egy hónapja, ahol 25 másik nővel együtt van összezárva.

Anyja a The Sun című brit lapnak azt mondta: lányát akár 25 év börtönre vagy halálra is ítélhetik.

A nő öccse szerint testvére jót akart tenni. "Mindig szabálykövető volt, este 9-kor szokott ágyba menni, és fóbiája van attól, ha más vécéjét kell használnia. Most a stressztől elkezdett hullani a haja, és úgy néz ki, mint egy zombi. Nem hiszem, hogy elég erős lenne hozzá, hogy túlélje ezt" – idézi öccsét az Independent.

A brit külügyminisztérium figyelemmel kíséri az esetet - írta az Origo.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk