hirdetés

KÉK HÍREK

Borosüveggel verték fejbe az egyik nolimpiás aláírásgyűjtőt

A Móricz aluljárójában ütötték meg az LMP aktivistáját. A támadót már el is fogták a rendőrök.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. február 16.

hirdetés

Csütörtök reggel egy borosüveggel verték fejbe az LMP aktivistáját a Móricz Zsigmond körtéren, miközben a Momentum Mozgalomnak gyűjtött aláírásokat az olimpiáról szóló népszavazásért.

A rendőrség az ügyről úgy számolt be, hogy „február 16-án 8 óra 50 perc körül egy Budapest XI., Móricz Zsigmond körtéri aluljáróban a budapesti A. János szóváltásba keveredett egy férfival. A vita rendezésében segédkezni akart egy éppen ott aláírást gyűjtő aktivista, akit az 56 éves férfi fejbe ütött a kezében lévő borosüveggel".

Azonban az aktivista másképp emlékszik az esetre.

Elmondása alpján az LMP-s Reflektor blog így írta le a történteket:

„Épp egy aláírás közben voltak, amikor egy ismeretlen odalépett a pulthoz és az éppen aláíróval heves szóváltásba kezdtek. Aztán az ismeretlen elfutott. Az aláírást folytatták volna mikor visszatért megint az ismeretlen és lökdösődés kezdődött bár az hamar véget ért, mert az ismeretlen elfutott ismét.”

hirdetés

Mikor legközelebb visszatért, egy borosüveggel érkezett. Ezzel verte fejbe az aláírásgyűjtőt, akinek az ütéstől nyílt, vérző seb keletkezett a fején - olvasható a blogon.omentum

Fotó: Momentum

A sérült maga értesítette a rendőröket, akik még a helyszínen elfogták a támadót.

A sérültet a helyszínen ellátták a mentősök, de a további szükséges orvosi vizsgálatok miatt kórházba vitték.

Pósa András, aki az LMP-sek aláírásgyűjtési mozgósításáért felel Budapesten, azt mondta, az aktivista a támadás után sem azért telefonált be, mert ő megsérült, hanem mert nem akarta őrizetlenül hagyni az aláírásokat. Hozzátette, a helyszín alapján nagyon vérzett az aktivista feje.

„Nem ismerjük a pontos motivációt, de ez már a sokadik erőszakos esemény az egy hónapja keményen dolgozó aktivistákkal szemben. Ide vezet a hazaárulózás és a háborús retorika, ebből van elegünk. Az LMP-s aktivistának mielőbbi jobbulást kívánunk!" - írták a momentumosok a Facebookon.

Az 56 éves támadó ellen súlyos testi sértés miatt indult büntetőeljárás.

Forrás: Index, police.hu


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk