hirdetés

KÉK HÍREK

Black Friday: rohamosan fogynak a legnépszerűbb termékek

Ilyenkor mi, magyarok is irtózatos összegeket költünk a webáruházakban. Ha nem vagy elég gyors, lemaradsz a legjobb akciókról.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. november 17.

hirdetés

Újra itt a Black Friday, vagyis a Feket Péntek. Jellemzően nagy őrület szokott lenni ezen a napon az áruházakban, hiszen rengeteg leárazás és akció követi egymást. Ezt természetesen igyekeznek is kihasználni a vásárlók.

A fekete Péntek Magyarországon is egyre népszerűbb. A webáruházak ilyenkor 10-20-30 de akár 50 százalékos kedvezményt is adnak egyes termékekre, és a legnépszerűbb vagy éppen értékéhez képest legolcsóbb áruk villámgyorsan elfogynak.

Mi, magyarok is rengeteg pénzt költünk.

A fekete péntek miatt generált forgalom elérheti a teljes novemberi bevétel egyharmadát

- mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára Összehasonlításképpen hozzátette, a KSH adatai szerint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem teljes novemberi forgalma tavaly megközelítette a 32 milliárd forintot.

hirdetés

Egyre több hagyományos üzletben is hirdetnek fekete pénteki akciókat, de az iparcikk-kiskereskedelem súlya tízszer akkora, mint a webkereskedelemé, így nehezebben kimutatható az akció hatása. Októberhez képest általában nő az iparcikkek vásárlása novemberben, de nem lehet azt mondani, hogy ez a növekedés kizárólag a fekete péntek miatt lenne - mondta a szakértő.

Szerinte egyre több elkölthető jövedelme van a lakosságnak, a kereskedők pedig a fekete péntekkel a decemberi, karácsonyi vásárlási időszakot próbálják megnyújtani. Már nem csak egy pénteken van Black Friday, és már nem csak egy napra koncentrálódik az akció.

Mi mindent lehet kapni ilyenkor? És mennyiért? Körbenéztünk néhány online üzletben.

Alza.hualza1alza2alza3

Az eMagnál például a laptopok és nyomtatók kerülnek kevesebbe:emag1emag2

De mi az a Black Friday?

A Black Friday, azaz Fekete Péntek a karácsonyi bevásárlás kezdetét jelenti. Amerikában a Hálaadás általában csütörtökre esik, az azt követő pénteken pedig elkezdődik a karácsonyi bevásárlás. Ez általában hatalmas forgalommal és dugóval járt, így a Black Friday kifejezés inkább a forgalommal és tömeggel járó kényelmetlenségekre utalt.1966-ban azonban egy philadelphiai PR-os a helyi kereskedőkkel összefogva a Black Friday-t a forgalmi dugók helyett úgy kommunikálták, mint az ünnepi bevásárlás kezdetét. A kampány sikerrel járt, a kezdeményezés hamarosan egész Amerikában elterjedt, mostanra pedig egyre több országban, így Magyarországon is a vásárlók ünnepévé vált.

A Media Marktban az okostelefonoktól a háztartási gépekig rengeteg termék akciós:mm1mm2

A Fashion Days oldalon bokacsizmákat találtunk kedvezménnyel:fashiondays1

 

 

 


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk