KÉK HÍREK

Bezárták az állatos kávézót: súlyos hiányosságokat találtak az ellenőrök

Csótány volt a konyhában, jelöletlenül tároltak nyers húst. A beteg állatokat is el kell távolítania a tulajdonosnak.

Link másolása

A hatóság szakemberei helyszíni ellenőrzés után azonnali hatállyal felfüggesztették annak a fővárosi kávézónak a működését, amellyel szemben, mint megírtuk, kemény vádakat fogalmazott meg egyik korábbi dolgozója.

A volt munkatárs a hvg.hu-nak nyilatkozva azt állította, bár tilos az emberi és állati táplálékot együtt tárolni, a kávézóban a kígyóknak szánt

patkány- és egértetemeket közvetlenül a vendégeknek később felszolgált ételek mellett, azokkal együtt tartották.

Tegnap mi is körülnéztünk a Bartók Béla úti exZOOtic Caféban. A tulajdonos, Oláh Győző azt mondta lapunknak az egymás mellett tárolt mirelit patkányról és emberi fogyasztásra szánt élelmiszerről: figyelembe véve, mekkora beruházás volt az egész kávézó, teljesen ésszerűtlen a feltételezés is, hogy pont egy második mélyhűtőn spórolnának. "Nem vagyok ilyen bolond, és nem is engedem senki másnak, hogy ilyen bolond legyen" - fogalmazott.exzoo2

A hvg.hu-nak adott korábbi nyilatkozatában Oláh arra utalt, hogy akár szándékos szabotázs is állhat a háttérben. Erre is rákérdeztünk. "Ez egy nagyon erős állítás – nyilván nem mondhatom azt, hogy így történt, hiszen nem voltam ott, nincs róla bizonyítékom" - válaszolta.

A kormányhivatal munkatársai szerdai ellenőrzésük során

"a konyhatér nagyfokú csótányszennyezettségét" tapasztalták, emiatt kellett az egység működését azonnali hatállyal felfüggeszteni

- írja most a hvg.hu.

„Az egyik raktárhelyiségben jelöletlen, vélhetően állati takarmányozásra szánt májat, nyers csirkeszárnyat tároltak. Nem vezették a szükséges dokumentációkat, nem volt kihelyezve zárt hulladéktároló, helyette egy falra függesztett zsákban gyűjtötték a hulladékot. Nem tudták a helyszínen bemutatni az alapanyagok eredetét igazoló számlákat, szállítóleveleket” – sorolták a hiányosságokat.exzoo5

A tulajdonos váltig tagadta, hogy az állatok rossz bőrben lennének, ezt a hatósági jegyzőkönyv cáfolja: a hvg.hu szerint kötelezték az üzemeltetőt, hogy távolítsa el a beteg állatokat.

Ottjártunkkor rákérdeztünk arra is: mi a véleménye arról, hogy több tucatnyian tettek feljelentést ellenük. "Az ortodox állatvédők sokszor hajlamosak túlzásokba esni" - válaszolta lapunknak Oláh Győző tulajdonos. Szerinte nagyon könnyű valakire ráfogni, hogy állatkínzó – vannak, akik szerint egyáltalán nem is volna szabad fogságban állatokat tartani, így az állatkerteket is be kellene zárni. "Pedig az igazság az – tette hozzá –, hogy ha például a náluk élő kengurukat visszatennék eredeti élőhelyére, Ausztráliába, a túlélésük nagyjából 3 nap és egy hét között alakulna. A Süti névre hallgató csüngőhasú malac pedig alighanem sütőben végezné."exzoo4

A kávézó most zárva van. A hiányosságok pótlását követően kizárólag újabb helyszíni szemle és hatósági hozzájárulás birtokában nyithat újra a Pest Megyei Kormányhivatal döntése értelmében.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: