hirdetés

KÉK HÍREK

"Beteg és perverz" - Tvrtko oldalán üzent Kerényi 13 éves áldozata

'Kero az ellene felhozott vádakra reagálva esztelen hazudozásba és bugyuta magyarázkodásba kezdett' - véli a több mint 20 évvel ezelőtti, akkor 13 éves áldozat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. november 14.

hirdetés

Mint ahogyan mi is beszámoltunk róla, Kerényi Miklós Gábor tegnap az ATV Egyenes beszéd című műsorában vendégeskedett, a zaklatási botrány kirobbanása óta először beszélt a nyilvánosság előtt. A zaklatással vádolt rendező elmondta, Maros Ákoson kívül senkit nem fenekelt el vállfával, az említett színésztől pedig bocsánatot is kért. Kifejtette, nem igaz, hogy Rossini Mózes című darabjának rendezésekor vállfával verte el egy 13 éves szereplő fenekét.

A műsor után azonban Vujity Tvrtko levelet kapott az egykori 13 éves fiútól, akiről szó volt a történetben. Az azóta már férfivá érett színész megírta Tvrtkónak, nem akar kiállni a sajtó nyilvánossága elé, azért őt kereste meg, mert tiszteli és bízik benne. Azonban azt is hozzátette, hajlandó bármilyen bírósági eljáráson megjelenni.

A nyílt levélről Vujity Tvrtko a Facebookon számolt be, ahol a szerző beleegyezésével, de nevének elhallgatásával meg is osztotta az egészet.

A levelet változtatások nélkül közöljük:

"Tisztelt szerkesztő úr!

hirdetés

Kerényi Miklós Gábor az ellene felhozott vádakra reagálva esztelen hazudozásba és bugyuta magyarázkodásba kezdett. Az én esetemre reagálva - amely a 1993-94 es színházi évadban, az Operaházban történt - először azt állította, hogy több mint 40 éve nem dolgozott gyerekszereplőkkel (számomra ez nagyon furcsa, hiszen Lőrinczy György a vele készített riportban azt állítja, hallott egy Kerényi Miklós Gáborról rebesgetett gyermekmolesztálási ügyről, de ez Kerényi Miklós Gábor egyik erkölcsi bizonyítványában sem szerepel) majd másnap elismerte, hogy történhetett ilyen valami, de ez közös megegyezés alapján, oktató szándékkal történt.

Rossz pedagógiai módszert választott – állítja, de egy gyerek megfélemlítése, megalázása, elfenekelése nem pedagógia, hanem perverzió.

Jelezni szeretném, hogy sem akkor, sem most semmiféle oktató szándékot nem véltem, nem vélek felfedezni abban, hogy egy gyerekkel elhiteti, szörnyű bűnt követett el, és ezért büntetést érdemel, majd levetkőzteti és ráparancsol, hogy hasaljon az íróasztalára.

Akkor én csak szégyent, félelmet és amikor teljes erőből megütött a vállfával, szörnyű fájdalmat éreztem.

Közös megegyezésről szó sem volt, hiszen én elmondtam, hogy nem érzem magam hibásnak, bűnösnek meg főleg nem. Az a lelki nyomás, terror amit verbálisan rám zúdított, bénító volt. Nem tudom megítélni, hogy az ő agyában hol húzódnak a határok, de számomra legalábbis betegesnek, perverznek tűnik, fekete pedagógia. Akkor csak félelmet éreztem, de felnőtt fejjel már egyértelmű volt a szexuális töltet akkori megléte. Amit tett, az nem pedagógia, nem művészet, ez veszélyeztetés, bántalmazás, ez abúzus. Nem érdemes, sőt gusztustalan ismert művészek, pedagógusok mögé bújni.

A hvg.hu hírportál november kilencedikén reggel megjelent cikkének alcíme: Kerényi Miklós Gábor elismerte, valóban elfenekelhetett egy 13 éves gyereket, ami szerinte pedagógiai hiba volt. Ehhez képest tegnap este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában már mindent tagadott. Kero azt nyilatkozta, hogy szeretne szemtől szembe leülni velem, velünk, és hogy térden állva kérne bocsánatot… ettől eltekintek, hiszen mások megalázása számomra sem örömöt, sem élvezetet nem okoz, de szemtől szemben találkozhatunk, beszélhetünk, erre lehetősége van… a bíróságon.

Az akkor 13 éves áldozat"


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk