/kekhirek/beszakadt-a-jeg-egy-ember-alatt-a-velencei-tavon/
hirdetés

KÉK HÍREK

Beszakadt a jég egy ember alatt a Velencei-tavon

Többen is csúszkáltak a tavon kedden, de ahogy ez az eset is bizonyítja, még nem elég vastag a jégréteg a biztonságos sportoláshoz.
Címkép: Időkép - szmo.hu
2021. január 19.

hirdetés

Mint azt megírtuk, a hideg időnek köszönhetőnek hétvégére már befagyott a Velencei-tó. A havazásnak köszönhetően pedig nem csak jég, hanem hó is borította a tavat.

A jégréteg azonban még nem elég vastag ahhoz, hogy biztonságosan korcsolyázni lehessen rajta.

Ezt bizonyítja az az eset is, amiről a Klubrádió tett közzé egy felvételt kedden a YouTube-on.

A videón az látszik, hogy többen is csúszkálnak a tavon, egyikük alatt azonban beszakadt a jég, és legalább derékig el is merült. Szerencsére ki tudott mászni a sekély vízből, így nem történt komolyabb baleset.

VIDEÓ: Beszakadt a jég egy ember alatt a Velencei-tavon

A feol.hu vasárnap azt írta, hogy a Velencei-tavi Tófelügyelőség legutóbbi mérése szerint körülbelül 7 centiméteres vastagságú a jég a tavon. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a portál érdeklődésére azt közölte, a tó 10 centiméteres jégvastagság felett tekinthető biztonságosnak, addig senkit nem engednek a jégre, ennek érdekében pedig a Gárdonyi Rendőrkapitányság munkatársai felügyelik a terepet.

Keddre változhatott a helyzet, hiszen többen is korcsolyáztak, csúszkáltak a tavon. Az előrejelzések szerint azonban a következő napokban felmelegszik az idő, így szinte biztos, hogy olvadásnak indul az amúgy is vékony jégpáncél.

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk