hirdetés

Berlini terrortámadás: lelőtték a lengyel kamion sofőrjét

A 37 éves férfit december 19-én, hétfőn 12 és 16 óra között rabolta el és gyilkolta meg a pakisztáni férfi.
Nyitókép: Twitter - szmo.hu
2016. december 20.


Link másolása

hirdetés

Újabb résztelek derültek ki a december 19-én történt berlini merényletről. Azt korábban is tudni lehetett, hogy egy lengyel cég kamionját használta a támadó ahhoz, hogy a karácsonyi vásárban nézelődő tömegbe hajtson. A támadásban 12 ember vesztette életét, a sebesültek száma pedig megközelíti az 50-et.

A teherautó eredeti sofőrje egy 37 éves lengyel férfi volt, aki Olaszországból szállított acélgerendákat. A kamionsofőrt a felesége hétfő délután négy óra körül próbálta elérni telefonon, de nem vette fel a kagylót.

Az áldozat a főnökével délben beszélt utoljára, tehát a férfit a merénylet napján, hétfőn 12 és 16 óra között rabolhatták el.

Volt olyan információ, hogy a sofőrt leszúrták, és ez okozta a halálát, de később Karl-Heinz Schröter brandenburgi belügyminiszter azt mondta, lelőtték.

Azt még nem tudni, hogy mikor gyilkolták meg: akkor, amikor a kamiont ellopták vagy közvetlenül a támadás előtt. Utóbbi azt feltételezné, hogy a sofőrt a terrorista a kamion vezetésére kényszerítette.

hirdetés
t1-horz

A kamion egy lengyel cégé, amelynek tulajdonosa, Ariel Zielinski azt mondta: a teherautó eredetileg Olaszországba ment, acélgerendákat szállított. Olaszországból visszafelé Berlinen keresztül ment Lengyelországba. Zielinski szerint a sofőr azért parkolt le Berlinbe, mert a szállítás csúszása miatt várakoznia kellett és csak kedden tudott volna továbbmenni. Eszerint a szállítmányt Berlinben pakolta ki és azért kellett várakoznia, mert még nem rakodtak le a járműről. Korábban a német rendőrség még azt állította: egy lengyelországi építkezésről tűnt el az autó.

Zielinski mindenesetre azt mondta,

rokonáért tűzbe tenné a kezét, gyerekkora ismeri, biztos abban, hogy ő nem lett volna képes ilyen merényletet elkövetni.

Az Index szerint a kamiont elrabló terroristáról biztonsági források annyit árultak el eddig, hogy Németországba Passaun keresztül érkezett 2015 december 31-én. A férfi 1993 január elsején született Pakisztánban és kisebb bűncselekmények miatt már ismert volt a német hatóságok előtt.

via Index

Oszd meg a cikket ismerőseiddel is!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
A hóesést akarták megnézni, legalább 21-en meghaltak Pakisztánban
Több mint százezer autóval indultak útnak, ebből ezernél is több akadt el az utakon.

Link másolása

hirdetés

Turisták özönlötték el a Pakisztán északi részén található Muree városát, ugyanis a térségben szokatlanul sok hó esett. A BBC információi szerint több mint százezer autóval érkeztek a nézelődők, ám péntekről szombatra virradóan sokan az utakon ragadtak a havazás miatt – írta meg a 24.hu.

A rendőrség információi szerint a több mint ezer autóban legalább 21-en meghaltak.

Közülük legkevesebb hatan halálra fagytak, a többi esetben egyelőre nem ismerik a halál okát. Sejthető azonban, hogy néhányan megfulladtak az autóikban, mivel a kihűlés ellen járatták a motorokat. Az alábbi Twitter-videó bemutatja, hogy milyen kétségbeejtő a helyzet a helyszínen:

hirdetés

Az ország belügyminisztere elmondta, hogy az elmúlt 15-20 évben nem volt ennyi turista a környéken, ebből adódik a krízis. Murree környékét katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánították és jelenleg a gáz- és vízszolgáltatás is akadozik.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Meghalt egy kerékpáros, aki tévedésből hajthatott fel az M43-as autópályára
A férfin nem volt fényvisszaverő mellény, ki szeretett volna húzódni a leállósávba, ekkor érte a baleset.

Link másolása

hirdetés

Halálra gázoltak egy, a belső sávban bicikliző középkorú férfit az M43-as autópályán. A baleset péntek délután történt Algyő közelében. A biciklis a sztráda előtti körforgalomnál mehetett fel az autópályára, tévedésből.

Úgy tudni, megpróbált kihajtani a leállósávra, amikor elsodorta egy furgon, majd egy kocsi is elütötte.

A férfin nem volt fényvisszaverő mellény, a sérüléseibe a helyszínen belehalt.

A Tények teljes riportja az esetről


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Életfogytiglant kaptak az ártatlan georgiai fekete férfit lelövő gyilkosok
Ketten közülük életük végéig börtönben maradnak, a megbánás legkisebb jelét sem mutatták. Az ítéletet mindhárman megfellebbezik.

Link másolása

hirdetés

Gregory McMichael (66), Travis McMichael (35) és William Bryan ügye két évvel ezelőtt kezdődött. A három elkövető az autójával üldözőbe vett egy fekete férfit, Ahmed Arberyt, aki a környékükön kocogott. Az indokuk az volt, hogy Arbery hasonlított egy betörőre – ezért megtámadták, dulakodni kezdtek vele, Travis pedig egy sörétes puskával megölte.

A három vádlott bűnösségéről már novemberben döntött az esküdtszék.

Az apja-fia páros és az akciót levideózó szomszédjuk arról próbálta meggyőzni az esküdteket, hogy önvédelemből cselekedtek, ezt azonban nem hitték el nekik – írja a 444.hu. Az ügyben döntő bíró a két fővádlottat – a két McMichaelt – kőszívűnek nevezte, és mivel a megbánás legkisebb jelét sem mutatták, életfogytiglani börtönre ítélte őket. Bryan szintén életfogytiglanit kapott, de 30 év múlva feltételesen szabadulhat. Az ítélet ellen mindhárman fellebbeztek.

Arbery gyilkosai hamarosan egy külön perben újra bíróság elé állnak gyűlöletbűncselekmény gyanúja miatt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Egy zárt rendőrségi területre jutott be valaki illegálisan a Budai Vár közelében, a TEK is kivonult
A helyszínen késő este több rendőri szerv is intézkedett.

Link másolása

hirdetés

Illegálisan hatolt be valaki egy zárt rendőrségi területre a Budai Vár közelében szombaton késő este - írta éjjel az MTI. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) sajtóügyelete annyit közölt, hogy "több rendőri szerv (KR, BRFK, TEK) részvételével intézkedés van folyamatban egy zárt rendőrségi területre történt illegális behatolás miatt".

A Telex arról számolt be, hogy több olvasójuk is jelezte, szombat este 10 óra körül sok rendőrségi járművet láttak.

Egyikük elmondta, hogy többek között

a TEK páncélozott járművét, körülbelül 20 kisbuszt is látott, melyek a Vár felé mentek.

Egy másik olvasó pedig sok egyenruhást is látott, akik egy "gyártelephez hasonlító területre nyomultak be".

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: