hirdetés

KÉK HÍREK

"Belenéztem a halál arcába" - megszólalt a kamionsofőr, aki még éppen megúszta a genovai hídkatasztrófát

Luigi Fiorillónak óriási szerencséje volt, hogy még időben ki tudott ugrani a kamionból. De így is szörnyű dolgokat látott.

Link másolása

hirdetés

Mint korábban megírtuk, a genovai hídkatasztrófa egyik legszerencsésebb túlélője volt az a kamionsofőr, aki még éppen időben fékezett le, amikor az olaszországi Morandi-híd összeomlott. Még időben ki tudott ugrani a fülkéből és biztonságos helyre futott.

A mára már elhíresült zöld kamionja ott állt a kettészakadt híd egyik felén, a róla készült képek bejárták az internetet és a világsajtót.

...david jones on Twitter

World Genoa bridge collapse: Green truck driver relives horror after motorway disintegrated in front of his eyes https://t.co/H8wHHLqpzE https://t.co/QtpOuvYUHW

The Atlantico News on Twitter

TimeHasStoppedInGenoa Luigi Fiorillo, alla guida del camion BASKO, nella foto fermo sull'orlo dell'abisso sul viadotto genovese, racconta gli attimi precedenti al disastro e come si e' miracolosamente salvato quando gli e' mancato l'asfalto davanti. https://t.co/HHw4ovY7sS

hirdetés

A 37 éves férfi végignézte a több mint 40 halálos áldozatot követelő katasztrófát, ami után érthető okokból sokkos állapotba került.

Akkor még képtelen volt nyilatkozni a látottakról, három nappal a tragédia után viszont már interjút adott.

"Belenéztem a halál arcába a Morandi-hídon. Csoda, hogy sikerült megmenekülnöm"

- idézi Luigi Fiorillo szavait a Daily Mail.

"Láttam egy autót, amelyik balról megelőzött, és volt még egy másik kocsi előttem is. Végignéztem, ahogy mindketten lezuhannak a hídról. Rátapostam a fékre és megálltam. Megpróbáltam rükvercbe tenni a sebességváltót, de nem tudtam, úgyhogy kiugrottam a fülkéből. Vissza kellett lépnem egyet, mert megláttam, mennyire közel vagyok a szakadék széléhez. Ezután rohantam el."

A négygyermekes családapa most otthonában piheni ki a sokkos élményt. Az ijedtségen kívül neki nem esett semmi baja.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
A hóesést akarták megnézni, legalább 21-en meghaltak Pakisztánban
Több mint százezer autóval indultak útnak, ebből ezernél is több akadt el az utakon.

Link másolása

hirdetés

Turisták özönlötték el a Pakisztán északi részén található Muree városát, ugyanis a térségben szokatlanul sok hó esett. A BBC információi szerint több mint százezer autóval érkeztek a nézelődők, ám péntekről szombatra virradóan sokan az utakon ragadtak a havazás miatt – írta meg a 24.hu.

A rendőrség információi szerint a több mint ezer autóban legalább 21-en meghaltak.

Közülük legkevesebb hatan halálra fagytak, a többi esetben egyelőre nem ismerik a halál okát. Sejthető azonban, hogy néhányan megfulladtak az autóikban, mivel a kihűlés ellen járatták a motorokat. Az alábbi Twitter-videó bemutatja, hogy milyen kétségbeejtő a helyzet a helyszínen:

hirdetés

Az ország belügyminisztere elmondta, hogy az elmúlt 15-20 évben nem volt ennyi turista a környéken, ebből adódik a krízis. Murree környékét katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánították és jelenleg a gáz- és vízszolgáltatás is akadozik.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Meghalt egy kerékpáros, aki tévedésből hajthatott fel az M43-as autópályára
A férfin nem volt fényvisszaverő mellény, ki szeretett volna húzódni a leállósávba, ekkor érte a baleset.

Link másolása

hirdetés

Halálra gázoltak egy, a belső sávban bicikliző középkorú férfit az M43-as autópályán. A baleset péntek délután történt Algyő közelében. A biciklis a sztráda előtti körforgalomnál mehetett fel az autópályára, tévedésből.

Úgy tudni, megpróbált kihajtani a leállósávra, amikor elsodorta egy furgon, majd egy kocsi is elütötte.

A férfin nem volt fényvisszaverő mellény, a sérüléseibe a helyszínen belehalt.

A Tények teljes riportja az esetről


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Életfogytiglant kaptak az ártatlan georgiai fekete férfit lelövő gyilkosok
Ketten közülük életük végéig börtönben maradnak, a megbánás legkisebb jelét sem mutatták. Az ítéletet mindhárman megfellebbezik.

Link másolása

hirdetés

Gregory McMichael (66), Travis McMichael (35) és William Bryan ügye két évvel ezelőtt kezdődött. A három elkövető az autójával üldözőbe vett egy fekete férfit, Ahmed Arberyt, aki a környékükön kocogott. Az indokuk az volt, hogy Arbery hasonlított egy betörőre – ezért megtámadták, dulakodni kezdtek vele, Travis pedig egy sörétes puskával megölte.

A három vádlott bűnösségéről már novemberben döntött az esküdtszék.

Az apja-fia páros és az akciót levideózó szomszédjuk arról próbálta meggyőzni az esküdteket, hogy önvédelemből cselekedtek, ezt azonban nem hitték el nekik – írja a 444.hu. Az ügyben döntő bíró a két fővádlottat – a két McMichaelt – kőszívűnek nevezte, és mivel a megbánás legkisebb jelét sem mutatták, életfogytiglani börtönre ítélte őket. Bryan szintén életfogytiglanit kapott, de 30 év múlva feltételesen szabadulhat. Az ítélet ellen mindhárman fellebbeztek.

Arbery gyilkosai hamarosan egy külön perben újra bíróság elé állnak gyűlöletbűncselekmény gyanúja miatt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Egy zárt rendőrségi területre jutott be valaki illegálisan a Budai Vár közelében, a TEK is kivonult
A helyszínen késő este több rendőri szerv is intézkedett.

Link másolása

hirdetés

Illegálisan hatolt be valaki egy zárt rendőrségi területre a Budai Vár közelében szombaton késő este - írta éjjel az MTI. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) sajtóügyelete annyit közölt, hogy "több rendőri szerv (KR, BRFK, TEK) részvételével intézkedés van folyamatban egy zárt rendőrségi területre történt illegális behatolás miatt".

A Telex arról számolt be, hogy több olvasójuk is jelezte, szombat este 10 óra körül sok rendőrségi járművet láttak.

Egyikük elmondta, hogy többek között

a TEK páncélozott járművét, körülbelül 20 kisbuszt is látott, melyek a Vár felé mentek.

Egy másik olvasó pedig sok egyenruhást is látott, akik egy "gyártelephez hasonlító területre nyomultak be".

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: