KÉK HÍREK

Bekamuzta, hogy 39 évesen demens lett, anyja pedig 24 órás ápolásra szorul, börtönre ítélték a segélycsaló brit nőt és férjét is

Drága holmikra, kocsira és luxusutazásokra költötték a segélyből és adományokból befolyt pénzt 11 éven át. A sok házhozszállítás és a házon kívül mászkáló idős nő miatt buktak le.

Link másolása

Börtönre ítélték azt a brit párt, akik több százezer font segélyre és adományra tettek szert jogtalanul - írja a Mirror.

Laura és Philip Borrell csalássorozata azzal kezdődött, hogy azt hazudták, a nő édesanyja olyan neurológiai betegséggel küzd, amely miatt ágyhoz van kötve, képtelen egyedül táplálkozni és folyamatos ápolásra van szüksége.

Erről sikerült meggyőzniük Hertfordshire Megyei Tanácsot, így 2007 év 2018 között a segélyekből tartották fenn magukat. De ezzel nem elégedtek meg:

2017-ben előadták, hogy Laura 39 évesen fiatalkori demenciában szenved. Ebbe is bevonták a nő édesanyját, Frances Noble-t, az ő nevében indítottak adománygyűjtést a GoFundMe oldalon.

Az asszony arra kérte az embereket, hogy adakozzanak lányának és férjének, hogy elutazhassanak Amerikába, "mielőtt Laura emlékei végleg törlődnek". A pár ugyanis az Egyesült Államokban töltötte a nászútját, és a feleség mindenáron vissza akart menni még egyszer, mielőtt a "demencia" teljesen úrrá lesz rajta.

Nagyon sokan megsajnálták őket, több mint 1500 fontot (700 ezer forint) gyűjtöttek nekik, de sohasem tudták meg, hogy mi lett az általuk felajánlott pénzzel.

Laura és Philip a This Morning című népszerű brit reggeli műsorba is meghívást kaptak, ahol nagyon érzelmesen beszéltek arról, hogyan derült ki, hogy a nő fiatalkori demenciával küzd, és milyen ezzel együttélni. Ezért az interjúért 3000 fontot (1,3 millió forint) fizettek nekik.

A segélyekből, az adományokból és a médiamegjelenésekből befolyt pénzt a pár az életük finanszírozására, shoppingolásra és luxusutazásokra költötte. Nyaraltak például Kanadában és több amerikai nagyvárosban is.

A hazugságra épült életük akkor kezdett felborulni, amikor a szomszédoknak gyanússá vált, hogy rengeteg csomagot szállítanak a családnak. Egy ott élő lakos elmondása szerint egész nap jöttek-mentek a futárok. De az is szemet szúrt a helyieknek, hogy a segélyekből élő család megengedhetett magának egy vadiúj, csúcskategóriás Volvót.

Ha ez nem lett volna elég, egy szomszéd meglátta, hogy az állítólag ágyhoz kötött, nagyon beteg Frances Noble a kertben sétálgat. Amikor az asszony észrevette, hogy lebukott, kapucnit húzott a fejére és azt hazudta, hogy ő nem Frances, hanem az ápolója. De nem ez volt az egyetlen ilyen alkalom.

Volt, amikor a 66 éves nőt látták a kutyáját sétáltatni, máskor levideózták, ahogy egy étteremben eszik a lányával. Egy másik alkalommal pedig pont egy hozzájuk érkező szociális munkás vette észre, hogy a nő állva zuhanyozik és mossa a haját a fürdőben.

A gyanús esetek miatt a megyei tanács nyomozást indított, amely során kiderült, hogy Frances Noble neurológiai betegsége és Laura Borrell fiatalkori demenciája is kamu volt, a család pedig egyáltalán nem volt jogosult az általuk éveken át igénybe vett segélycsomagra.

2007 és 2018 között összesen 624 ezer fontra (291 millió forint) tettek szert jogtalanul a segélyekből és az adományokból.

A bíróság megállapította, hogy az asszony és a házaspár olyan "alattomos csalást" követett el, amellyel "szemérmetlenül, hosszú időn keresztül" tévesztettek meg egészségügyi és szociális szakembereket, illetve jóhiszemű, nekik adakozó embereket.

Frances Noble-t már júniusban 4 év 9 hónap börtönre ítélték, kedden pedig a házaspár számára is börtönbüntetést szabtak ki: a feleség 3 év 9 hónapot, a férj 4 év 3 hónapot kapott.

Ha ez nem lenne elég, az évek során szerzett vagyonuknak is búcsút kell mondaniuk, hiszen minden bizonnyal elárverezik a házukat és minden ingóságukat, hogy az általuk kicsalt pénzt visszaszerezze a megyei tanács, és azoknak adhassa, akiknek valóban szükségük van rá.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Lelőtték a 15 éves lányt a kaliforniai rendőrök, aki segítségért futott hozzájuk, miután apja elrabolta őt
Az apa a lány anyját is megölte, majd tűzharcba kezdett a rendőrökkel. A kamasz menekülni akart, de ő sem élte túl.

Link másolása

A kaliforniai Victorville-ben életét vesztette egy rendőrségi üldözés közben egy tinédzser lány és apja, aki elrabolta saját gyerekét - írja az NBC Los Angeles.

Hétfőn jelentette a helyi hatóság, hogy egy tizenöt éves lányt elrabolt az apja, Anthony Graziano, aki egy általános iskola közelében lelőtte a gyerek anyját is. A férfi onnan menekült el a lánnyal, akit végül egy lakossági bejelentés alapján találtak meg.

A beszámoló szerint a 45 éves Graziano autóból lőtt rá a rendőrökre, majd tűzharc alakult ki. Ekkor szállt ki az autóból az apja által elrabolt 15 éves lány, aki a rendőrök felé kezdett szaladni, de közben lelőtték.

A lányt kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni. A sheriffhivatal elmondta, hogy a 15 éves lány „taktikai mellényt” viselt, ezért lőtték le a rendőrök.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÉK HÍREK
5 magyar is felkerült Európa legkeresettebb bűnözőinek listájára
A drogkereskedők felkutatásához most a lakosság segítségét kérik a hatóságok.
Címlap: police.hu - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

Öt magyar férfi is felkerült az Europol Most Wanted körözötti listájára. Korábban arra nem volt példa, hogy Magyarországról egyszerre öt körözött szerepeljen a legkeresetteb bűnözők listán – írja a Police.hu.

Idén az Európai Unió tagállamaiból több mint ötven elfogatóparanccsal körözött személy profilja került fel a Most Wanted oldalra. Ezek között olyan keresett személyek szerepelnek, akiket kábítószer-kereskedelem, pénzmosás, emberkereskedelem, fegyveres rablás, terrorizmus, illetve emberölés miatt köröznek.

Erre a listára került fel öt olyan férfi, akiket a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály debreceni osztálya már évek óta keres.

- írja a rendőrség az oldalán.

A magyar bűnszervezethez köthető nyomozás még 2020-ban indult. Ennek során 2021 tavaszára sikerült azonosítani a debreceni nyomozóknak két olyan bűnszervezetet, melyek egymással párhuzamosan folytatták drogterjesztő tevékenységüket. Az egyik csapat Bács-Kiskun megyében, Kecskeméten és Kecelen működött. A tagjai mind a marihuána termesztésével, feldolgozásával és a terjesztésével is foglalkoztak. Részint ők látták el kábítószerrel a másik csapatot, akik pedig Hajdú-Bihar megyében bonyolították titkos drogüzleteiket.

A Bács-Kiskun megyei high-tech technológiával kialakított csarnokot üzemeltető bűnbanda hét tagját sikerült azonosítani a KR NNI debreceni nyomozóinak, s kettőt közülük el is fogtak. Öt személy ellen pedig belföldi, európai és nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.

A Ledöntheted őket - #GameOver szlogenű akció keretén belül a bűnszervezetek felfedése érdekében akár név nélkül, egy tippel is lehet segíteni az Europol munkáját.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Videón, ahogy megbilincselnek egy férfit, aki megtagadja a rendőri igazoltatást az „UCC törvényekre” hivatkozva
Arra hivatkozott, hogy ő ember, nem személy, a rendőrség pedig egy Amerikában bejegyzett cég, ezért nem tudja odaadni az iratait. Nem vált be.

Link másolása

Szombat este próbáltak igazoltatni egy személyautót vezető férfit Balatonszemesen, aki azonban ellenállt az intézkedésnek, többszöri felszólításra sem adta át az okmányait.

A férfi - aki együtt utazott egy nővel, aki szintén nem igazolta magát - az úgynevezett, homályosan megfogalmazható "UCC törvényekre" hivatkozott, vagyis többek között arra, hogy ő ember, és nem személy, a rendőrségnek pedig nincs jogalapja ezt tenni vele, a magyar hatóság ugyanis egy "Amerikában bejegyzett cég".

Az intézkedésnél kint lévő két rendőr végül erősítést kért, megbilincselték és a Siófoki Rendőrkapitányságra vitték az intézkedésnek ellenálló férfit.

A férfi maga töltötte fel Youtube-ra a jelenetsorról készült felvételt.

A videót a Zsaruellátó is megosztotta, azt írták: "Gratulálunk a járőrpárnak, a szakszerű, jogszerű, és arányos intézkedéshez! Hivatalos személy elleni erőszak is megvalósult. Le a kalappal előttetek Kékek! Köszönjük a munkátokat!"


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÉK HÍREK
Eltűnt egy 30 éves brit nő Budapesten
Bartram Christina Francest nagy erőkkel keresi a rendőrség.
Fotó: Police.hu - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága nagy erőkkel keresi Bartram Christina Frances brit állampolgárt, aki jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik — közölte a Rendőrség honlapja.

A 30 éves nő 2022. szeptember 28-án a hajnali órákban a VII. kerületből távozott ismeretlen helyre.

Bartram Christina Frances körülbelül 165 centiméter magas, átlagos testalkatú. Barna haja hosszú, göndör, a szeme kék. Bal szeme mellett piercinget hord, jobb csuklója és bal alkarja tetovált. Eltűnésekor sárga tornacipőt, fekete mintás hosszú zoknit, hálós harisnyát, fekete, csípőig érő kabátot, sárgás-zöld pólót és rózsaszín, szőrös kalapot viselt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a 30 éves nő tartózkodási helyéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es díjmentes segélyhívó számon.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk